Илиев и Вучица в Идеалната петица за сезона в Балканската лига


Илиев и Вучица в Идеалната петица за сезона в Балканската лига
(сн. balkanleague.net)
17-04-2021 11:02 | BGbasket.com

Двама баскетболисти от българските отборибяха избрани в Идеалната петица на сезона в Балканската лига. Това са Симеон Илиев от Берое и Йере Вучица от Академик Пловдив.

 

В Топ 5 са още Тайрън Харис (ТФТ), който е определен и за MVP на сезона, Отис Ливингстън (Куманово 2009) и Джихайв Флойд (Галил Гилбоа).

 

Ето какво пишат от Балканската лига за Симеон Илиев: „В сезон на възходи и падения за Берое, за отбора е важно, че достигна до Финалната четворка на Балканската лига. Един от малкото постоянни играчи по време на състезанието досега беше Илиев. Крилото игра във всичките 14 мача, които отборът имаше и допринесе за победите на неговия отбор. Илиев имаше средни показатели от 11.0 точки, 4.9 борби и 1.9 асистенции, като беше ключова част от тактическите идеи на Любо Минчев. Крилото невинаги беше най-добрият реализатор, но успя да допринесе по много различни начини, които не винаги се показват в статистиката. И все пак, най-резултатният му мач беше срещу Куманово в първите дни на февруари, когато той завърши с 23 точки, а най-висока ефективност имаше срещу Теодо след 15 точки, 5 борби и 5 асистенции, което му отреди коефициент 24.“

 

Обстоен анализ е направен и на представянето на Йере Вучица: „През целия сезон Академик беше един от най-постоянните състави и впечатли с добра отборна. Ето защо е трудно да се отличи само един играч, но ако това трябва да се направи, със сигурност това е Йере Вучица. Хърватинът бързо се превърна в един от най-важните състезатели в ротацията и беше ключът за успеха на отбора. Академик спечели групата си в първия етап и благодарение на добрите мачове във втория, се класира за Финалната четворка. Вучица допринесе с 12.5 точки и 6.2 борби в 13 мача за коефициент 15.5. Най-доброто му представяне беше в началото на сезона, когато завърши с 23 точки и 9 борби при победата срещу Ибър в Рожае. Хърватинът обаче имаше най-запомнящия се момент в последния мач от първата фаза, когато вкара в последната секунда, за да даде на Академик победата над Берое.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Академик Пловдив, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи