Пламен Алексиев окачва кецовете след 19 сезона


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

16-04-2021 11:07 | BGbasket.com

Пламен Алексиев ще сложи край на своята кариера след дълги години с екипа на Черно море Тича. Гардът това лято ще навърши 37 години.

 

Алексиев е играл и за Черноморец, Ямбол, Берое, но това е негов 16-и сезон за Черно море, след дебюта му още като юноша. Общо 19 сезона има той в своята визитка.

 

Новината за решението на плеймейкъра обяви изненадващо старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов, след морското дерби в четвъртък.

 

"Искам да поздравя Пламен Алексиев, за когото това бе последен мач като играч. За съжаление, за всички нас този ден идва рано или късно. Той ми каза, че това за него ще бъде последния мач, поздравявам го отново за супер кариерата, която направи в България и за приноса, който е дал за израстването на всички млади играчи, които са минали през Черно море," заяви Евтимов.

 

Черно море Тича има още един мач - срещу Левски Лукойл у дома, но не е ясно дали Алексиев ще участва в него. Гардът е преследван от контузии в последно време, а този сезон записа само 16 срещи.

 

КАРИЕРАТА НА ПЛАМЕН АЛЕКСИЕВ В ЦИФРИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи