Гергана Брънзова: Гордея се с момичетата


Гергана Брънзова: Гордея се с момичетата
(сн. БФБ)
10-03-2021 18:35 | БНТ

Една от най-успешните български баскетболистки Гергана Брънзова сподели, че се гордее със своите съотборнички от Славия. „Белите“ успяха да се съвземат след тежката загуба от Монтана 2003 вчера и днес надвиха Шампион 2006 в мача за бронза на Купата. Ето какво заяви още Брънзова, която пропусна двубоя заради травмата в глезена, получена преди ден:

 

„Това е последното отличие в кариерата ми до момента и отзад напред е първото. Важно е за мен и за тези момичета. Наистина след вчерашния мач, който нарекох катастрофа, беше много важно как щяхме се върнем. Те показаха, че са супер мотивирани. Много се радвам за тях. Въпреки че не бях на игрището, им казах, че съм шестия човек с тях на игрището. Не спрях да викам. Смятам, че много добре се справихме и се гордея с тях.

 

Винаги съм казвала, че да гледаш отстрани е най-трудното, защото тогава се чувстваш безсилен, а трябва да изкараш нещо повече от себе си и да ги мотивираш. Трудно е, но всичко  е добре сега.

 

Нивото е такова, каквото е и на целия спорт в България, но в момичетата има хляб, може да се работи и да се правят положителни неща.

 

Смятам, че този резултат днес е поне някакъв успех на моята мисия, че съм успяла да мотивирам и вдъхновя момичетата да бъдат по-добрата си версия. Смятам, че те го показаха. “

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България (жени), Славия, Гергана Брънзова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи