Славия с бронз на Купата за втора поредна година


Славия с бронз на Купата за втора поредна година
(сн. БФБ)
10-03-2021 18:08 | Мария Маринова

Славия спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България при жените за втора поредна година. В малкия финал днес в столичната зала „Триадица“ воденият от Георги Божков тим надви най-младия отбор в състезанието Шампион 2006 с 69:45.

 

Двата отбора изиграха изключително равностойно и интересно първо полувреме, като ключова за крайния изход се оказа силната за „белите“ трета част. В тази среща те бяха без Гергана Брънзова, която получи лека травма в глезена вчера и не се появи в игра.

 

По-късно днес е и финалът в турнира, като един срещу друг отново ще се изправят настоящият носител на трофея Берое Стара Загора и Монтана 2003.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка още от самото начало. Шампион вкара първите 4 точки, но съперникът му отвърна със серия от 10:0. Баскетболистките на Лъчезар Коцев обаче стигнаха до нов обрат, а след десет минути игра резултатът отново бе равен – 16:16. Много силно стартира гардът на Славия Валентина Веселинова, отбелязала 10 от точките на отбора си до момента.

 

Резултатността продължи да бъде ниска и през втория период. Мачът обаче бе много равностоен, като разликата така и не надвиши 4 точки, а на почивката „белите“ имаха минимален аванс при 29:28.

 

Момичетата от Шампион 2006 стартираха по-уверено след паузата, но именно тогава Славия успя да пречупи устрема им. Воден от Валерия Алексиева, тимът започна да трупа разлика, за да се откъсне с 55:37 преди последната четвърт, като близо осем минути символичните гости нямаха кош от игра.

 

В оставащото време тимът на Георги Божков продължи да владее инициативата и нямаше проблем да спечели убедително, въпреки че баскетболистите на съперника не се отказаха до последно, независимо от голямата разлика.

 

Най-резултатни за победителите с по 17 точки бяха Валерия Алексиева и Валентина Веселинова. Вероника Джикова завърши с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби.

 

Виктория Иванова вкара 12 точки за Шампион 2006, с 11 е Мария Делчева, а по 7 добавиха Калина Иванова и Микаела Дамянова.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - ШАМПИОН 2006

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България (жени), Славия, Шампион 2006
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи