Второто място остава цел, но жените вече са без шанс за Евробаскет 2021


Второто място остава цел, но жените вече са без шанс за Евробаскет 2021
(сн. FIBA.basketball)
06-02-2021 16:11 | BGbasket.com

Женският национален отбор вече загуби и теоретичен шанс да се класира на Евробаскет 2021. Това стана ясно след изиграването на повечето от мачовете от останалите групи.

 

След като Словения спечели първото място в нашата, България се нуждаеше от задължителна победа срещу Гърция довечера с повече от 7 точки, за да завърши на втората позиция и да се бори да е един от петте най-добри втори отбора, които също ще получат квота за европейското.

 

Тъй като някои от групите са с по три тима, а други с по четири, по регламент няма да се зачитат резултатите срещу четвъртите отбори, за да са еднакви условията за всички.

 

При това положение, ако победи Гърция с нужната разлика и завърши втори, тимът на Стефан Михайлов ще е с баланс 1-3, тъй като не се броят победите срещу Исландия.

 

Почти всички останали втори отбори обаче вече имат по две или три победи, съответно няма как да бъдат изместени от България.

 

Въпреки че няма шанс да се класира на европейското, мачът срещу Гърция тази вечер не е без значение за българския тим. Ако успеем да изместим съперника ни от втората позиция, ще сме в по-добра позиция при жребия за следващите квалификации.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи