Тити Папазов: Преодоляваме всичко само с характер


Тити Папазов: Преодоляваме всичко само с характер
(сн: НБЛ)
09-01-2021 23:11 | Мария Мицова

Константин Папазов коментира успеха на Левски Лукойл над Берое, дошъл повече от убедително с над 30 точки разлика.

 

"Определящ бе характерът на отбора. За мен мачът бе важен тест, защото Левски Лукойл винаги е във фокуса. Заслужено загубихме от Рилски, в понеделник, и веднага след това идва отбор с амбиции, с добър треньор, и може да победи навсякъде. Ние полетяхме в един момент на гребена на вълната, те рухнаха. Треньорът е толкова добър, колкото играят играчите му, както казваше Марин Докузовски.

 

Победата бе важна, защото ситуацията бе такава, че щеше да ни обремени психически една загуба. След 48 часа ни чака още един тежък мач. Академик Пловдив играе добър баскетбол и ще е амбициран да покаже добър баскетбол. Искам да имаме същото поведение.

 

Това е най-трудното за един отбор - да има еднакво отношение към всеки съперник. Държи ниво, което се автоматизира.

 

Психология, характер, емоция. Ние от 18-и септември нямаме една тренировка всички заедно. Ние нямаме добър тренировъчен процес, затова само на базата на характер успяваме да преодолеем нещата.

 

Рилски спортист направи добра селекция, успя да се опази донякъде, да мине по-леко през пандемията. Работят здраво и не претърпяха катаклизми толкова. Те играят добре и в двете фази на играта, превъзхожда всички в момента с игровото си поведение. Ние не сме се отказали, с днешната победа вече сме с три победи пред Берое и две директно срещу тях. На този етап смятам, че ще сме преди Берое, което би ни дало предимство. С Балкан и Рилски имаме още мачове."

 

Относно новото попълнение Макол Мойен, който отсъстваше днес, Папазов не даде детайли, но стана ясно, че той може да не остане в отбора: "Ще решаваме утре как ще процедираме с него."

 

"Ако някой тренира най-много в отбора, това е Йордан Минчев. Безценна е неговата липса. Надявам се до края на януари да е с нас, ако може на 6-и февруари да е с нас в Ботевград," завърши Папазов за възстановяването на един от най-добрите си играчи.

 

Венцислав Петков бе топреализатор за Левски и добави: „Не е важно аз как съм играл и колко точки съм вкарал. Щастлив съм, когато побеждаваме и се държим като отбор на терена. Срещу Берое, всеки даде най-доброто от себе си, за да спечелим по възможно най-категоричен начин. Имахме нужда това да се случи, за да вдигнем глави. Във всеки двубой се стремим да показваме максимума от възможностите и от потенциала си, но знаете, че не винаги се получава, колкото и да имаме желание за това. Радвам се много, че точно срещу Берое успяхме да намерим себе си.“
 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи