ББЛ поднови сезон 2019/20 след дългата пауза


ББЛ поднови сезон 2019/20 след дългата пауза
(Сн: ББЛ)
18-06-2020 16:02 | BGbasket.com

Точно след 92 дни без баскетбол, Българска Баскетболна Лига се завърна в зала Триадица, за да поднови сезон 2019/2020 от фаза плейофи.

 

Първи честта да излязат на терена имаха представителките на женските формации в регион Запад.

 

Отборът на Шаркс се изправи в полуфинална битка срещу Файрболс за първа среща след подновяването на сезона.

 

Шаркс доминираше през първите  три  части на срещата, като едновременно отличната игра в защита и нападението им спореше. Личеше си ярко, че паузата се е отразила и на двата отбора като играта не беше на високи обороти. Въпреки това отборът на Шаркс се поздрави с победата след много силно включване на капитана си - Христина Горецова, която постигна изключително висок процент успеваемост от зоната за три точки - 8 отбелязани от 13 отпита. Срещата завърши при резултат 73:51.

 

Горецова бе най-полезна за победителите като записа 24 точки, 12 борби и 3 асистенции. Добре се включи и Ивета Андреева със своите 16 точки и 10 борби. За Файрболс с 28 точки завърши Вера Николова, но това не бе достатъчно за победа.

 

Отборът на Шаркс се класира за финал, където ще се изправи срещу КИМ, а Файърболс ще се окичат с бронзовите медали за сезон 2019/2020 в Българска баскетболна лига.

 

Финалът ще бъде на 02.07.2020 г. от 20:30 часа в зала Триадица.

 

На следващия ден, сряда, стартираха и четвъртфиналните битки при мъжете в регион Запад. Първата среща за деня противопостави съставите на Спортни Таланти и Спортни Настилки Зуум Дизайн.

 

В тази среща по-сериозен сблъсък имаше само през първата четвърт, когато още Талантите отстъпиха със 17-18. През втората част отборът на Спортни таланти успя да натрупа двуцифрена разлика, с което пречупи съперника. До края на мача разликата единствено набъбваше, а съставът на Спортни Настилки Зуум Дизайн така и не намери перфектния ритъм, с който да се противопостави на съперника. Спортни таланти излязоха победители при краен резултат 75:54, с което за пореден път се класираха на полуфинал в регион Запад на Българска Баскетболна Лига.

 

С изключително атрактивни изпълнения се представи Майкъл Харт завъшил като най-резултатен с 19 точки и 4 борби, а Васил Христов добави 14 точки, 4 борби и 4 асистенции.

 

За отбора на Спортни Настилки най-резултатен с 15 точки и 5 борби завърши Борис Монов, но след слабо представяне на лидера на отбора – Симеон Ценов, те бяха крайно недостатъчни за нещо повече от почетна загуба.

 

В късната среща и втори четвъртфинал, един срещу друг се изправиха отборите на Политехника и Брикс в една доста по-оспорвана среща от предхдните две.

 

Силно начало за Брикс и добри изяви на Ивайло Константинов, на моменти даваха преднина стигаща до 10 точки през първата четвърт.

 

През втората четвърт отборът на Политехника се мобилизира като след силни изяви на всички състезатели и няколко точни изстрела зад дъгата на капитана Орлин Атанасов, набързо стопиха комфортната преднина на Брикс и полувремето дойде при резултат 32-34.

 

През второто полувреме на няколко пъти се сменяше водачеството, но по-мотивираният отбор, демонстриращ повече спокойствие и опит се оказа отбора на Брикс, който стигна до трудна победа при резултат 61:73.

 

За Политехника Георги Михайлов и Орлин Атанасов записаха по 15 точки в акива си, като вторият се отличи и с 10 борби, което му отрежда дабъл дабъл.

 

За победителите най-полезен и не много далече от трипъл дабъл, бе Ивайло Константинов, който записа срещу името си 23 точки, 17 борби и 6 асистенции.

 

В четвъртък, 18.06.2020 г., са последните два четвъртфинала в регион Запад, които се очаква да бъдат изключително интересни и оспорвани.


Те ще се проведат в зала Триадица, като от 20:15 часа един срещу друг се изправят съставите на Микс и Фаб файв, а в късния мач от 21:45 Фут корт ще посрещне Спортист Своге.

 

Мачовете в регионите Юг и Център на Българска Баскетболна Лига стартират на 20 и 21 юни, където развръзката тепърва предстои.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи