БФБ с промени в Наредбата заради коронавируса


БФБ с промени в Наредбата заради коронавируса
10-03-2020 17:07 | Мария Мицова

БФ Баскетбол няма да налага глоби на отборите от А група - мъже и жени - по две точки в Наредбата за първенството, за да се спази разпоредбата на Министерството на спорта във връзка с превенцията на разпространението на коронавируса. 

 

През уикенда ММС взе решение на лица под 18-годишна възраст да не се позволява участие в спортни мероприятия.

 

Така доста от отборите в А група мъже и жени няма да успеят да сформират група по правилата. По тази причина БФБ спешно взе решение да не се налагат глоби при нарушение на следните две точки:

 

24. ПРАВО НА УЧАСТИЕ


24.1. В срещите от ДП представителните отбори на БК трябва да участват с минимум 8 и максимум 12 състезатели, годни за игра, присъстващи на терена и облечени с еднакво спортно облекло при представянето.

24.3.А. /в сила от спортно - състезателната 2019-2020г./ Задължително в тимовия лист за всяка конкретна среща от ДП за мъже и жени БК трябва да запише за участие минимум 5 редовно картотекирани състезатели с право да играят за Националния отбор на България на възраст под 25 г. към датата на провеждане на съответната среща и максимум 1 състезател /само за мъже/ с чуждо гражданство.

 

Отборите, които са съставени изцяло от млади играчи, няма да имат мачове, като мъжкият ЦСКА вече отложи своите в А група.

 

Останалите ще могат да играят с под 8 налични състезатели, или с по-малко от пет навършили 25 години. Това ще важи до отмяна на забраната от страна на ММС.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи