Рилски спортист -2 срази Чавдар Троян след страхотен мач на Васил Попов


26-01-2020 18:51 | BGbasket.com

Рилски спортист -2 поднесе изненадата на кръга в мъжката А група. Пред собствена публика тимът от Самоков надви един от фаворитите през този сезон Чавдар Троян с 93:89. Двубоят премина през много обрати, като и двата отбора пропиляваха двуцифрен аванс, а крайният победител не бе ясен до последно.

 

В отсъствието на Мирослав Васов, който е на лагер с мъжкия национален отбор, отговорността пое друг от лидерите на отбора Васил Попов. Той изигра много силен мач, като имаше основен принос за победата със своите 30 точки, 15 борби и 6 асистенции. Станислав Славейков също бе на високо ниво за съперника с 35 точки и 15 борби, но това не бе достатъчно на тима му за победата.

 

Най-сериозното предимство на домакините бе при стрелбата за две точки (60% срещу 52%) и при асистенциите (34 срещу 23).

 

Победата бе пета за Рилски спортист -2 от началото на сезона, като тимът има и седем поражения, а в следващия кръг гостува на ЦСКА. Чавдар Троян е с баланс 9-4, колкото има и Славия, като му предстои домакинство на лидера Шумен.

 

След оспорвани начални минути, гостите отбелязаха 10 поредни точки и поведоха с 16:9. Много бързо обаче тимът от Самоков стопи разликата, възползвайки се от грешките на съперника, като след първата четвърт водеше с 22:18.

 

В средата на втория период Рилски спортист -2 за първи път поведе с двуцифрена преднина при 39:29, но на почивката Чавдар Троян стопи пасива си само на 3 точки – 48:45 в полза на домакините. Много силно стартираха срещата Васил Попов, Георги Дамянов и Станислав Славейков, които имаха по 15 точки само за първото полувреме.

 

Чавдар Троян вкара първите два коша след паузата и си върна водачеството. На два пъти Рилецо успяваше да изравни, но преди заключителната четвърт съперникът му водеше с 68:60.

 

В началото на последната част баскетболистите на Лъчезар Диков отново поведоха с двуцифрена разлика, след като за кратко имаха такава и в края на предишната четвърт. Домакините обаче не се отказаха и по-малко от две минути преди сирената отново поведоха за 89:86. В оставащото време гостите имаха шанс за нов обрат, но поредица от пропуски и грешни решения им коства победата.

 

Васил Попов бе най-резултатен за победителите със своите 30 точки и 15 борби, много силно се включи и Румен Георгиев с 22. Боян Боянов отбеляза 15 точки, 10 има Борислав Николов, а с 13 асистенции се отчете Калоян Стоянов.

 

За Чавдар Троян над всички бе Станислав Славейков с 35 точки и 15 борби. Георги Дамянов наниза 18 точки, 17 има Райко Дундалов, а с 11 е Томислав Минков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ -2 - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Рилски спортист -2, Чавдар Троян
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи