Людмил Хаджисотиров: Някои играчи си изгубиха главите, но важното е, че спечелихме


Людмил Хаджисотиров: Някои играчи си изгубиха главите, но важното е, че спечелихме
(сн. НБЛ)
18-01-2020 22:44 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от победата срещу Берое, но не и от представянето на отбора му в някои моменти от мача.

 

„Можем да разделим мача на две полувремена В първото играхме много добре в нападение и защита, комбинирано в двете неща. Ние вкарахме 50 точки, а те 36 с тройка в последната секунда. Играхме агресивно в защита и отборно в нападение, с висок процент. Второто полувреме започнахме с много прости, елементарни грешки. Имаме 16 отборни грешки и проблемът за първи път ни беше в нападение“, заяви наставникът.

 

„Третата част играхме добре в защита, лимитирахме отбора на Берое, който вкарва средно по 90 на мач до 75 и това ни е най- добрият мач в защита, но за първи път имахме проблеми в нападение. Изгубихме организация, направихме много технически грешки, от които последва нисък процент и нерезонни стрелби. Това позволи на отбора на Берое да се върне в мача, а ние реално можехме да победим с по-голяма разлика. Някои играчи просто си изгубиха главите, но важното е, че все пак успяхме да спечелим победата в мача“, каза още той.

 

Мнението си за двубоя сподели и баскетболистът на тима Мирослав Васов: „Важен мач за нас, бяхме готови за битка, защото трябваше да вземем двубоя на всяка цена. През първото полувреме играхме доста добре, но в последната четвърт сякаш се отпуснахме и позволихме на отбора на Берое да ни настигне в резултата и пак мачът се реши в последните минути.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи