Йовица Арсич: Не уцелихме състава отначало, но сега изглеждаме по-добре


Йовица Арсич: Не уцелихме състава отначало, но сега изглеждаме по-добре
(сн. balkan-basket.com)
01-01-2020 20:24 | Мария Маринова

В началото на новата 2020-а година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Балкан Йовица Арсич:

 

- Каква година изпращате?

 

- Като цяло добра, въпреки че очаквахме да се представим по-добре в европейските турнири. Нямахме късмет да изтеглим по-добра група. От другата страна и ние не бяхме на нивото, на което ни се искаше. Не уцелихме всички състезатели отначало. Когато всичко се прави изцяло и създавахме отбора, имаше много работа и просто не успяхме всичко да направим, както трябва. Видимо беше, че няколко години аз не съм следил достатъчно внимателно българския баскетбол и това ни попречи да се представим по-добре в началото на сезона. С течение на времето, решавахме един по един проблеми и в момента изглеждаме по-добре. Това класиране до момента е перфектно за нас. Можеше много лесно да се случи да имаме три или четири поражения, но се преборихме.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- Мисля, че е по-равностойно, отколкото изглежда в таблицата с класирането. Въпреки че Левски Лукойл има по-силен състав от другите отбори, мисля, че всички четири отбора (б.р Берое и Рилски спортист) показаха много силни мачове и добър баскетбол, но просто винаги някой трябва и да загуби. Виждам, че Академик Бултекс 99 също се събужда и очаквам и те да станат още по-добри. Академик София още от начало показва, че не е никак за подценяване. Двата морски отбора също постепенно се подобряват. Като цяло шампионатът е интересен.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Пожелавам си първо гард (смее се). Да нямаме здравословни проблеми, защото всичко друго с работа може да се оправи. За мен е важно отборът да е здрав, за да може да тренираме и играем нормално. Пожелавам на всички фенове на Балкан същото - да бъдат здрави, защото всичко друго може да се оправи. Благодаря им за безценната подкрепа към отбора. Те са с нас през цялата година и се надявам да продължат така до края и през май месец да имаме също успех.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи