Две късни тройки донесоха победата на Левски Лукойл в Самоков


24-11-2019 19:02 | BGbasket.com

Левски Лукойл се наложи с 95:89 над Рилски спортист в дербито на кръга в НБЛ в абсолютно равностоен сблъсък, решен в последната минута.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двата отбора тръгнаха доста настървено в атака в първите минути, без особена мисъл за защита. Още в началото зрителите в Арена Самоков видяха и много атракция, а в петата минута дебют със синия екип на Левски направи и Борислав Младенов.


След като на старта гостите имаха лек превес, след средата на частта Рилски изравни и обърна, а оттам играта вървеше кош за кош. След първата четвърт Левски водеше с 25:24, а в състава на домакините имаха проблем с два фаула на Йордан Бозов за две минути игра.


Вторият период започна с няколко забивки, след което темпото на вкарване малко падна. Смените на водачеството продължаваха непрекъснато, без някои от двата отбора да може да вземе аванс.


Размяна на тройки в края на полувремето изравни най-голямата преднина в мача на Левски от четири точки - 46:42.


Центровете на двата отбора Игор Кесар и Райън Райт имаха силни минути през първото полувреме, но натрупаха и по три лични нарушения.


След повече от дузина смени на водачеството през първото полувреме, нещата продължиха така и през второто. Венци Петков и Тихомир Желев се надстрелваха, но без някой да успее да даде сериозно преимущество за своя тим.


В началото на третата част Левски взе най-голямата си преднина от 6 точки, но в края ѝ Рилски направи силна серия и от своя страна най-после поведе с повече от една атака разлика. Преди финалната четвърт самоковци водеха с 4 - 69:65.


Рилски стигна до 5 преднина, само за да позволи в четвъртата част пореден обрат. И без това късата ротация на Левски се лиши и от Асен Великов рано в този последен период, заради пето лично нарушение на капитана.


Точно 5 минути преди сирената, всичко стартира от начало при равен резултат - 79:79.


Минута и половина по-късно Левски успя да поведе с тройка на Куан Чийтъм и макар че не успя от първия опит да затвърди преднината, от втория Чийтъм наниза втора тройка и така разликата стана 5 - 91:86 - и 59 секунди на таблото.


Златин Георгиев върна надеждите с тройка за Рилски, но лошата защита на самоковци след това позволи на Брандън Йънг бързо да върне кош и след това крайният резултат бе оформен от наказателната линия до 95:89 за Левски Лукойл.

 

Страхотен за "сините" бе Венци Петков с 25 точки и 5/7 от тройката. Куан Чийтъм добави 19 точки, 10 борби и 5 асистенции, Йордан Минчев също имаше дабъл-дабъл - 14 точки и 10 борби. 20 точки и 8 асистенции регистрира Йънг.


За Рилски шестима играчи вкараха почти целия актив, като по 19 реализираха Брандън Браун и Зейвиър Джонсън, първият и с 12 асистенции. По 13 добавиха Златин Георгиев и Тихомир Желев, а целият тим направи 28 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи