Промениха формата на Купата при мъжете


Промениха формата на Купата при мъжете
04-09-2019 18:20 | Мария Маринова

Купата на България при мъжете ще е с нов формат, научи BGbasket.com. Това бе решено днес по време на редовно заседание на Управителния съвет на баскетболната федерация. На него присъстваха Георги Глушков, Александър Александров, Петър Георгиев, Константин Папазов, Иван Чолаков, Милен Велчев, Тодор Стойков и Тодор Иванов, като предложението бе прието със седем гласа "за" и един "против".

 

През този сезон надпреварата се връща към Финална осмица. Планирано е двубоите да се проведат в началото на февруари, непосредствено преди старта на подготовката на мъжкия национален отбор за мачовете му от европейските квалификации.

 

„Този вариант е по-удачен, а и така се освобождават повече дати. Имаше дебати. Изпробвали сме всички варианти без Финална четворка, но този формат е най-неподходящ. Наредбата за Купата ще направим на следващия Управителен съвет“, заяви пред BGbasket.com президентът на федерацията Георги Глушков.

 

За последно турнирът бе в този формат през сезон 2016/2017, когато домакин на двубоите бе Пловдив. През изминалите две години победителят се определяше след мачове на разменено гостуване през сезона и финал на неутрален терен.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи