Франция е на четвърти пореден европейски финал


Франция е на четвърти пореден европейски финал
(fiba.basketball)
06-07-2019 20:49 | BGbasket.com

Отборът на Франция се класира на четвърти пореден европейски финал след успех над Великобритания с 63:56 точки в първия полуфинал на Евробаскет 2019 за жени.

 

Французойките ще имат нова възможност да стигнат до златото след като отстъпиха в мача за титлата при последните си три опита – през 2013-а, 2015-а и 2017-а година. Франция ще спори за трофея с победителя от мача между Испания и домакина Сърбия.

 

Воденият от бившия ни национален селекционер Хосе Мария Бусета тим на Великобритания вече написа история в женския баскетбол с достигането до полуфиналите, а в неделя ще играе за бронзовите медали. Комисар на полуфинала бе българката Елеонора Рангелова.

 

Британките стартираха силно и поведоха с 16:12 след първите 10 минути. Франция обаче не позволи на съперника да се откъсне и изравни до почивката – 34:34. Преломният момент бе в третата част, в която френските баскетболистки взеха предимстро и дръпнаха с 53:46 точки преди последната четвърт, а до края не изпуснаха лидерството. Французойките надделяха в борбата под коша и стреляха по-ефективно от средно разстояние, а и получиха по-сериозна помощ от влезлите от резервната скамейка състезателки.

 

Марин Жоане бе най-резултатна за Франция с 20 точки, 4 борби и 5 асистенции. Андене Миям добави 16 точки и 6 борби, а Сандрин Груда оформи дабъл-дабъл с 11 точки и 10 борби. За Великобритания с 12 точки и 5 борби завърши Рейчъл Вандеруол


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2019 - жени, Франция, Великобритания
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи