Черно море се измъчи с Шумен, но вдигна Купата при юношите U19


Черно море се измъчи с Шумен, но вдигна Купата при юношите U19
(Снимка: BGbasket.com)
02-05-2019 16:55 | Мария Мицова, пратеник на BGbasket.com

Черно море Тича U19 спечели Купата на БФБ при юношите U19, след успех с 96:85 срещу домакина на турнира Шумен.

 

Финалът предложи много емоции и се реши едва в края, след интересни моменти и от двете страни.

 

Черно море стартира по план с ранна серия от 11-0, като реализира 29 точки само в първата четвърт, за да държи двуцифрен аванс.

 

Шумен не се отказа и също както в полуфинала, се окопити след една част, и скъси наполовина дистанцията с добра защита под коша. Капитанът на тима Виктор Серафимов обаче направи три лични нарушения още в началото на втория период, което ограничи играта му по-късно в двубоя.

 

Черно море нямаше кой знае какъв успех в далечната стрелба до почивката, но пък реализираше много отдолу.

 

На противоположния полюс, Шумен започна да ниже тройки, като през първото полувреме вече всеки от стартовата петица бе вкарал поне по една. Милен Чолаков избухна с пет тройки за домакините, а целият тим вкара шест поредни във втората част, за да върне интригата докрай - 47:48 - след 20 минути игра.

 

След почивката Шумен продължи да бележи кош след кош и не само направи обрат, но и поведе с пет точки. Индивидуалната класа на Черно море наклони везните в края на третата част, а Мартин Стефанов реализира седем поредни точки, за да изведе "моряците" пак с 8 напред в началото на четвъртата.

 

Домакините решиха да покажат, че и те могат да пробиват и не се отказваха, но получиха седем безответни точки, които с 6.32 на часовника направиха разликата 11 точки, откъдето нещата придобиха различен вид. С повече рутина Черно море затвори успешно нещата в своя полза за крайното 96:85.

 

Мартин Стефанов бе най-полезен играч на турнира, а във финала завърши с 32 точки и 11 борби. Александър Стойков приключи с 19 точки, Александър Кръстев - с 14 точки и 10 борби. Цветан Савов се отчете с 13 точки и фантастичните 14 асистенции.

 

Виктор Серафимов наниза 33 точки за Шумен, а Милен Чолаков добави 20.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН U19 - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U19

 

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, КУПА НА БФБ ЗА ЮНОШИ U19



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича U19, баскетбол, Шумен U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи