Левски Лукойл мина през иглени уши срещу вдъхновен Академик София


Левски Лукойл мина през иглени уши срещу вдъхновен Академик София
(Снимка: НБЛ)
29-04-2019 19:57 | Мария Мицова

Левски Лукойл се промъкна с огромни мъки до полуфиналите в НБЛ, след успех със 108:105 при гостуването си на Академик София в Мач №2 от смятаната за най-протоколна серия.

 

Лидерът в редовния сезон спечели с една силна част в първия двубой в София, а днес бе на път да поднесе най-шокиращия резултат в плейофите и се спаси в последните секунди.

 

Николай Грозев направи страхотен мач с 31 точки за Академик, а Левски Лукойл отново се измъкна, въпреки че игра сериозно само на моменти и в доста периоди само гледаше отстрани как съперникът играе.

 

Мачът приключи след 25 смени на водачеството и 20 равенства в резултата.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Първата четвърт бе напълно равностойна, като премина през почти дузина обрати, без някой да вземе по-сериозна преднина. В края ѝ Академик за кратко имаше предимство, но серия от 10-0 отново даде аванс за Левски след 10 минути игра.

 

След втората част вече имаше 17 смени на водачеството и 10 равенства, но никой не взимаше инициативата и на почивката двата тима - последен и първи в осмицата - се оттеглиха само при точка разлика - 52:53.

 

Въпреки добрата си успеваемост, Левски не можеше да отлепи заради многото грешки в играта си, но с повече агресия стигна и до много повече наказателни удари през първото полувреме.

 

Нищо не се промени в ситуацията и след почивката, като в третата част имаше нови 7 равенства и няколко смени на водачеството. Силните изяви на Николай Грозев, с 11 точки само в тази четвърт, държаха Академик над водата, а за Левски в тази десетка се разиграха Христо Захариев и Калоян Иванов.

 

Домакините стреляха по-стабилно от тройката, за да вземат цели 7 точки преднина на старта на последния период - най-голямата разлика в полза на който и да било в двубоя.

 

Буквално за минути Академик загуби двама гарда с контузии - Алекс Илиев в ръката, и Милен Дудев в прасеца, а Левски навакса бързо изоставането си и пак изравни до 90:90.

 

Страхотна серия на "сините" изглеждаше сякаш приключва интригата след това, като 4 минути преди края те водеха вече с 10.

 

За минути обаче Академик направи серия от 11-0, и 30 секунди преди сирената пак поведе с 1, но остана и без фамозния

Грозев, който излезе за пет лични нарушения. Безгрешната ръка на Христо Захариев от наказателната линия, и неуспешни последни две нападения за Академик в крайна сметка решиха всичко в срещата.

 

Седем играчи на Левски завършиха с двуцифрен актив, като Миливое Мийович и Патрик Рембърт със своите 17 бяха най-резултатни.

 

За Академик освен 31 на Николай Грозев, 15 реализира Костадин Лазаров, а 14 добави Цветомир Чернокожев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, НБЛ - мъже, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи