Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан е абсолютен фаворит срещу Академик Бултекс 99


Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан е абсолютен фаворит срещу Академик Бултекс 99
05-10-2018 13:00 | Бойко Младенов | BGbasket.com

Сезонът в НБЛ стартира утре, а ние от BGbasket.com не изневеряваме на традициите и отново се доверихме на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Той направи своите прогнози за първия кръг, където се очертават интересни сблъсъци.

 

Рилски спортист - Черно море Тича

Черно море тази година е отбор съставен от млади играчи, с млад треньор. Предполагам, че имат амбиции за първенството, но в този момент отборът трябва само да гради. Наистина са избрали човек, който може да свърши тази работа. Надявам се да издържат през сезона и като за начало да покажат добра игра. Макар, че Рилски спортист загуби във Финландия, смятам, че тимът е класен. Със сигурност ще им се отрази умората от дългите пътувания, дори да е в началото на сезона. Ще им трябва малко време да си починат, но пък ще имат възможност да използват по-дълъг състав срещу не толкова претенциозен съперник. Добре е, че това се случва сега срещу Черно море, а не срещу някой по-сериозен отбор, срещу който щяха да имат повече проблеми. Ще бъде труден мач и за двата отбора, но няма да има изненада. Може би ще бъде с ниска резултатност, но фаворит определено е Рилски спртист, който ще спечели срещата с голяма разлика.

Фаворит: Рилски спортист

 

Академик София - Ямбол

Тази година в Академик поне е ясно какво е положението. Има яснота и за треньора, и за играчи. Отборът ще играе по-спокойно. Няма някакви огромни очаквания към тези млади момчета. Ямбол е с много опит, с класни чужденици и ще е труден мач. Може да се каже, че това ще бъде дерби. Баскетболистите на Ямбол не играят слабо като гости, така че предполагам, че ще спечелят този мач на базата на опит. Трудно е да се правят прогнози за първия кръг, но фаворитът е Ямбол.

Фаворит: Ямбол

 

Левски Лукойл - Спартак Плевен

Няма какво много да се каже за този мач. Смятам, че Левски е достатъчно класен отбор. Всички очакват да победят и най-вероятно така ще направят и то с голяма разлика. Все пак Спартак Плевен се очертава като доста неудобен съперник. Има опитни баскетболисти и добър треньор, който много добре сплотява колектива. Мисля, че ще им се получи доста добре този сезон. Със сигурност като домакини ще изненадат някой от фаворитите, но като гости се съмнявам, че ще успеят да се противопоставят на Левски. Очаквам много резултатен мач с голяма разлика в полза на "сините".

Фаворит: Левски Лукойл

 

Академи Бултекс 99 - Балкан

Очертава се поредното дерби. Предполагам, че Балкан след показаната много добра игра в Европа и тази стойностна победа, която взе навън, ще затвърди добрите си резултати и срещу Академик Бултекс. Признавам си, че не съм наблюдавал много предсезонната подготовка на пловдивския тим, имах повече наблюдения над Балкан. Със сигурност Балкан е фаворит. Очаквам солидна победа.

Фаворит: Балкан 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи