Прогнозите на Бойко Младенов: Предстои мач на нерви в Ботевград, но Левски ще спечели


Прогнозите на Бойко Младенов: Предстои мач на нерви в Ботевград, но Левски ще спечели
(сн. LAP.bg)
20-04-2018 18:30 | BGbasket.com

В предпоследния кръг от мъжкото баскетболно първенство ще бъде повече от интересно. За да разберем какво ще се случи, попитахме бившия национал Бойко Младенов. Той отново направи своите прогнози специално за BGbasket.com.

 

Берое - Черно море Тича
Баскетболистите на Берое демонстрират отлична форма в последните мачове. Играят доста добре. Имайки предвид ужасяващото поведение на играчите на Черно море, няма да се учудя, ако излязат със същата нагласа като със Спартак Плевен и загубят с огромна разлика. Това е мач, в който Берое ще излезе за победа и ще спечели лесно. Според мен проблемът на Черно море е отношението на играчите към играта. За да паднеш от последния отбор в първенството, както направиха те в предишния кръг, не става въпрос за подценяване. Ако си го подценил, ще паднеш с малка разлика. Но да те надиграят в собствената ти зала... Отношението на играчите е несериозно. Те ще участват в плейофите, заслужили са си това място и трябва да играят до края на сезона. За тях сезонът не приключва. В този мач с Берое трябва да опитат да оправят отношението си към играта, за да не се получи разгром в Стара Загора.
Фаворит: Берое

 

Академик София - Ямбол
Ще бъде интересен и труден за прогнозиране мач. Баскетболистите на Академик София изиграха няколко силни полувремена и части срещу добри отбори, Ямбол направи същото. Много е голяма вероятността домакините да спечелят мача. Те ще дадат всичко от себе си. Млади са, мотивирани и са домакини. Но пък от друга гледна точка Ямбол е много опитен отбор и разполага с играчи, които могат да решат много трудни ситуации. И ако се играе кош за кош, победата ще бъде за гостите. Но фаворит за мен си остава отборът на Жоро Давидов.
Фаворит: Академик София

 

Спартак Плевен - Академик Бултекс 99
Видяхме колко добре играят състезателите на Спартак Плевен, без напрежение и освободено. Този мач ще го изиграят по същия начин. На всичко отгоре това е последният им двубой за сезона и то в собствената им зала. На баскетболистите на Академик няма да им е лесно. Ако само за момент подценят съперника си, рискуват да загубят. Предполагам, че това е ясно на всички от отбора на гостите, затова ще излязат пределно мотивирани да спечелят. Мачът е страшно важен за тях с оглед на крайното класиране в редовния сезон. Все пак Академик остава абсолютен фаворит.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Балкан - Левски Лукойл
Мач с изключителен заряд и много важен за двата отбора. Ясно е, че Левски отива за победа в Ботевград. Очертава се тежък и нервен двубой, в който домакините ще направят всичко възможно да победят. За мен обаче фаворит е Левски, предвид това, че отборът играе много добре като гост. На моменти са феноменални. Ако направят силна серия по време на мача, ще го спечелят. Играчите на Левски могат и сами да се бият. Ако успеят да са постоянни в целия мач, няма да имат никакъв проблем.
Фаворит: Левски Лукойл

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Берое, Черно море Тича, Академик София, Ямбол, Спартак Плевен, Академик Бултекс 99, Балкан, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи