Йордан Бозов: В Правец ще играем на 200%


Йордан Бозов: В Правец ще играем на 200%
14-05-2017 10:29

Рилски спортист допусна изравняване на полуфиналната серия с Лукойл Академик. Двата отбора си размениха по две победи, а пети мач ще реши кой ще се класира на финал в НБЛ. След изключително нервния мач №4 в Самоков, капитанът на Рилецо Йордан Бозов коментира пред BGbasket.com с какви впечатления остана от този двубой. Той коментира и спорната дисквалификация на баскетболиста на домакините Николай Стоянов.

 

„Не искам да говоря сега за съдийсвтото. Ако ще казвам нещо по тази тема, то ще бъде след петия мач. Имахме много желание преди мача и преломният момент беше, когато стана целият този панаир и цялата зала скочи. Свириха се някакви неща, Николай Стоянов беше изгонен и вместо да се успокоим, ние позагубихме главите си в този момент. Не трябваше да става така. Там се получи разликата. Когато вече разликата срещу Лукойл се вдигне и стане 15-16 точки, трудно можем да се върнем в мача, особено с един играч по-малко. Опитахме се второто полувреме, но те вкараха доста стрелби срещу зоната, което вече много ни натежа.

 

Допуснахме технически грешки, но плод на тези грешки беше това, че малко си позагубихме главите в момент, в който мачът се кове. До средата на втората четвърт играхме добре, бяхме равни с Лукойл, борихме се с тях, бихме се. Но нищо, серията продължава и ще играем до край.

 

Аз вече говорих с Николай, казах му, че трябва да се успокои, че баскетболът колкото е игра на умения и физически данни, толкова е и една ментална игра – игра с мозъка, с главата. Трябва да контролираш съзнанието си, емоциите си. Той е млад и мисля, че ще успее да се справи с нашите наставления на по-опитните. Той е много важен играч и е много ценно за нас, че той ще играе, защото всички ни трябват за сряда. Ники вкарва много енергия в отбора и мисля, че ще е хубаво, че ще играе.

 

В петия мач очаквам да стане една много яка битка и по-добрият да победи. Ние няма какво да губим. Те през цялата серия, независимо, че водехме 2-1, си останаха фаворити, доказаха, че са много силен отбор. Нещата продължават да са в тази насока. Това е Лукойл Академик, много пъти шампион на България, играем на техен терен ние ще играем, ще се борим докрай и ще бъдем на 200% в сряда.”, коментира пред BGbasket.com Йордан Бозов. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Бозов, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи