Берое на 99% на полуфинал след трилър в Кавадарци


Берое на 99% на полуфинал след трилър в Кавадарци
07-02-2017 21:52

Берое вече е на 99% процента на полуфинал в SIGAL-UNIQA Балканска лига. Това стана факт, след като заралии надиграха Фени Индустри с 85-84 като гост в истински трилър и продължават да са лидер в група С с актив от 4 победи. За да изпуснат първата позиция беройци трябва да загубят двата си мача до края, а Сутеска да спечели своите два. Отделно черногорците трябва да бият Берое в последния кръг с поне 29 точки разлика, което на практика значи, че българският отбор може да мисли за решителните мачове в турнира. Следващата среща на Берое отново е срещу Фени Индустри на 23 февруари в Стара Загора.

 

Домакините тръгнаха по-добре и след пет минути водеха с 12-3, но Берое отговори с 9-0 и на свой ред взе аванс. Той не остана дълго, тъй като Фени реагира бързо и след завършек на първата част от 12-2 дръпна с 8 точки. През втората четвърт македонците поддържаха преднина, която стигна до плюс 12. Тогава беройци отговориха с 10-0 и свалиха до 2, каквато бе разликата и на почивката. 

 

Домакините се откъснаха отново в началото на второто полувреме и водеха известно време преди Берое да изравни. След това обаче Фени се възползва от няколко грешки на заралии и направи серия от 11-0, която бе спряна от тройка на Желев за 8 точки разлика след 30 минути игра. Беройци тръгнаха отлично в последната част и бързо намалиха, а в един момент дори поведоха с 1. Николовски отговори с тройка, но заралии изравниха веднага и резултатът преди последните две минути стана 80-80. Финалните минути бяха истински трилър, след като домакините поведоха с 2, но Берое успя да вземе аванс от 1 след това. Последва пропуск за македонците, но и борба в нападение, която бе превърната в кош за +1 за Фени при 12 секунди до края. И все пак остана време за беройци, а Брандис Райли-Рос успя да се измъкне от защитник и да отбележи, с което да даде успеха на "зелените".

 

Арън Джоунс бе най-резултатен за успеха със своите 27 точки. Райли-Рос се включи с 19, докато Шейн Гибсън имаше 12.


За домакините Кирил Николовски отбеляза 18 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФЕНИ ИНДУСТРИ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА С НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА С НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи