Принудително прекратяване във втория мач за годината в Балканската лига


Принудително прекратяване във втория мач за годината в Балканската лига
12-01-2017 09:29

Вторият двубой за календарната 2017-та в SIGAL-UNIQA Балканска лига между косовските Трепча и Пея бе прекратен принудително, а в резултат гостуващата селекция на старши треньора Александър Тодоров го спечели служебно с 20-0.

 

5:33 минути преди края на третата четвърт Пея водеше с 54-47, но от трибуните, където бяха настанени феновете на домакините, полетяха предмети, с които бяха ударени един от съдите, както и един от баскетболистите на Пея. Реферите настояха залата да бъде изпразнена, но след като дълго запалянковците отказваха да напуснат спортното съоръжение, срещата бе прекратена принудително.

 

Решението бе взето от спортния директор на SIGAL-UNIQA Балканска лига Шай Щрикс, подкрепено от комисаря на мача, след което за това беинформиран и президента на Косовската Баскетболна Федерация Еролд Белегу. На Пея бе отсъдена служебна победа с 20-0, а полицията на Митровица съдейства на реферите и тима на победителите за безопасно напускане на залата.

 

SIGAL-UNIQA Балканска лига ще предприеме последващи действия и санкции, предвидени в правилника, след получаване на официалния доклад от срещата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Пея, Трепча
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи