Левски посреща непобедения Будучност днес


Левски посреща непобедения Будучност днес
19-10-2014 09:55

Днес Левски ще изиграе четвъртия си мач от Адриатическата лига. Българският шампион е домакин на Будучност от Черна гора от 18.00 часа в зала „Универсиада” в София. Срещата ще бъде предадена на живо по БНТ HD.

 

Будучност е един от най-сериозните отбори в лигата, а доказателство за това е фактът, че е непобеден до момента. Тимът има три победи и задачата пред българите днес ще бъде доста трудна. „Сините” имат победа и две загуби в актива си.

 

Интересен факт е, че Павлин Иванов ще играе срещу бившия си отбор. Той бе част от Будучност през сезон 2012/2013 и половината от 2013/2014, след което премина в Ямбол. Тимът от Подгорица е шампион на Черна гора за последните осем години, а през този период само веднъж не е носител и на Купата на страната.

 

Черногорците имат класни играчи, а отговорността е разпределена между всички тях и няма много изявени баскетболисти. В момента водещ реализатор на тима в Адриатическата е Суад Сехович с по 12.3 точки, а много опасни са Боян Суботич (10 точки и 4.7 борби), Джей Ар Рейнълдс (10.7 точки, 3.7 асистенции). Силно се включват Владимир Дашич и Дарко Планинич. Разбира се, няма как да пропуснем името на Омар Кук и неговия огромен опит в НБА и Европа.

 

Разбира се, за Левски най-сериозен проблем е отсъствието на Брандън Хийт. Отборът ще трябва да търси решения за гардовата линия. „Сините” ще разчитат и на подкрепа от своите фенове в този труден, но полезен за младите играчи на тима мач.


СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЛЕВСКИ И БУДУЧНОСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Будучност, Адриатическа лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи