Милян Пупович – MVP във втори пореден кръг от ТЕСИ НБЛ


Милян Пупович – MVP във втори пореден кръг от ТЕСИ НБЛ
25-11-2013 16:17

Милян Пупович от Черно море Порт Варна е MVP в класацията на BGbasket.com във втори пореден кръг от ТЕСИ НБЛ. Центърът на варненския отбор изигра нов силен мач и изведе тима си до пета поредна победа срещу Рилски спортист в Самоков. Сърбинът записа дабъл дабъл от 26 точки и 15 борби и добави 3 асистенции. Той вкара 10/14 опита за две и 1/1 за три точки, а полезността му в шестия кръг е 36.

 

Втори в класацията е Ноа Далман от Балкан, който регистрира 21 точки и 18 борби в мача на отбора си, а коефициентът му на полезност е 35 пункта.

 

Веселин Георгиев от Спартак Плевен е трети в изминалия кръг, след като наниза 23 точки (5 тройки) и добави 6 борби и 5 асистенции в мача на отбора си. Тези показатели му донесоха коефициент от 26.

 

Четвъртото място е за Аландо Тъкър от Лукойл Академик, който регистрира 16 точки, 9 борби и 3 асистенции, записвайки полезност от 25 в кръга.

 

Последният играя в Топ 5 е Джумейн Джоунс от Левски. Американецът бе доста полезен за отбора си с 8 точки, 9 борби и 7 асистенции, които му донесоха коефициент от 22.

 

Най-добър шести играч е Джордже Мичич от Левски, който за 28 минути игра вкара 16 точки и овладя 3 борби, а полезността му е 20.

 

Най-полезният Милян Пупович е първи сред реализаторите с 26 точки, следван от Веселин Георгиев, който вкара 23.

 

Друг играч, попаднал сред най-полезните – Ноа Далман, овладя най-много борби – 18, а втори е Пупович с 15.

 

Асен Великов от Черно море Порт Варна подаде най-много асистенции – 8, а с по 7 се отчетоха съотборникът му Педжа Стаменкович и Джумейн Джоунс.

 

Лидер по отнети топки с 4 е Станислав Говедаров от Ямбол, а най-много блокове заби Киърън Ачара от Лукойл Академик – 3.


ТОП 10 В 6-ия КРЪГ НА НБЛ-МЪЖЕ



Тагове: Милян Пупович, MVP в НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи