Кремена Младенова: Има няколко двубоя със сериозна въпросителна в този кръг


Кремена Младенова: Има няколко двубоя със сериозна въпросителна в този кръг
(сн. Sportsimages.bg)
07-02-2013 19:59

Журналистката от Дарик радио с прогнозите си за предстоящия кръг

 

Журналистката от Дарик радио Кремена Младенова със своите прогнози за предстоящия кръг в мъжката Булсатком НБЛ:

 

Поредният 16-и кръг на Националната баскетболна лига предлага няколко двубоя със сериозна въпросителна. Краят на този втори етап вече се вижда, а отборите имат да изиграят по три мача. На никой не му се иска да направи грешна стъпка, защото няма време за поправка.

 

Черно море Порт Варна - Левски

„Сините” държат второто място и със сигурност в плановете им не влиза евентуално поражение във Варна. Черно море от друга страна не успя да пречупи Черноморец в четвъртък в отложения мач от 10-я кръг и записа втора поредна загуба. Въпреки, че домакините ще търсят начин да поднесат изненада в неделя, трудно е да си представи човек, че при сегашното разпределение на силите, могат да измъкнат нещо повече от Левски. Това разбира се зависи и от вицешампионите. Те победиха младежкия национален тим в мач с по-скоро тренировъчен характер преди седмица и са наясно, че във Варна ги чака доста по-сериозна съпротива.

 

Черноморец - Спартак Плевен

Другият отбор, който имаше мач през седмицата, Черноморец посреща Спартак Плевен в опит да направи втори пореден успех в рамките на няколко дни. Интрига в срещата има, като бургазлии се целят в още една домакинска победа. Ново убедително представяне на 218-сантиметровия Джеймс Тайлър несъмнено ще наклони везните в полза на Дечо Коешинов и играчите му. Спартак Плевен падна от Ямбол в миналия кръг, а и не се слави с особени успехи като гост в първенството. Всъщност победата извън зала „Балканстрой” е само една и то над младежкия тим в София. За сметка на това плевенчани биха Черноморец в началото на декември миналата година след силни изяви на Димитър Маринчешки. Този път изгледите са по-скоро за своеобразен реваш на бургазлии.

 

Берое - Лукойл Академик

Фаворитът в сблъсъка в петък вечер в зала „Общинска” е ясен и при така създалата се ситуация при старозагорци, нещо различно от категорична победа на шампионите би било повече от сензация. Новините от лагера на Берое в последните дни не са никак приятни за треньора Георги Младенов, който ще трябва да се справя с куп здравословни проблеми на своите състезатели. Все пак въпросителна в един спортен двубой винаги има, но шансовете на домакините са меко казано минимални.

 

ТESY България (20) - Балкан

Младежкият национален тим във вида, в който участва в мъжкото ни баскетболно първенство все още няма победа от началото на сезна и едва ли това ще се случи и срещу Балкан. Младежите трябваше да преглътнат поредната тежка загуба в миналия кръг от Левски, а воденият от Ацо Тодоров състав се справи с Берое преди седмица. За момчетата на Любо Минчев не би имало по-добро нещо от това най-после да стигнат до успеха, но Балкан едва ли ще стъпи накриво точно в зала „Румен Пейчев” в столицата.

 

Ямбол- Рилски спортист

Третият във временното класиране гостува на петия в подреждането в един определено сложен за прогнозиране двубой. Рилски спортист ще излезе в зала „Диана” в Ямбол в петък със самочувствието от победната серия от четири мача, в която се намира. След загубата от Лукойл Академик в началото на януари, отборът от Самоков надви последователно Спартак Плевен, младежите, Левски и Черно море. Сега препятствието е Ямбол, който измъкна победата в Плевен преди семица. Бранко Миркович, Тери Смит, Христо Захариев са все играчи, на които треньорът Росен Барчовски може да разчита, а в Ямбол ще трябва да намерят начин как да ги спрат. В състава на Иван Чолаков се завръщат трима основни състезатели–Юлиян Радионов, Мартин Дурчев и Браян Ормън, които вече тренират и ще са на линия за мача. В края на ноември миналата година Рилски спортист изтръгна победата с 1 точка разлика, а сега отива в Ямбол като фаворит и се точи за пета поредна победа.


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Кремена Младенова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи