Най-добрият човек, когото познавах! (аудио)


Най-добрият човек, когото познавах! (аудио)
(сн. Gong.bg)
03-12-2012 14:26 | Тодор Димитров

3 декември е една от най-тъжните за мен дати в календара. На днешния ден преди две години от този свят си отиде най-добрият човек, когото познавах. 731 дни вече го няма „благородника” Румен Пейчев. По произход той не бе със „синя кръв”, но по душа бе нещо повече. Със сигурност в българския баскетбол нямаше човек, който да кажеше приживе лоша дума за него. Той беше изключително етичен първо като състезател, а след това и като треньор. Днес такива като Румен Пейчев няма в родния спорт. Убеден съм, че той трудно би се приспособил към днешния баскетбол в България, където властва лицемерието, лъжата, подлостта, демагогията. Но човек с неговата харизма би направил малко по-добър любимия си спорт. Би се опитал да се пребори с тези бацили на нашето общество.

 

Със сигурност искам още много неща да кажа за Джими (както го наричаха), но колкото и да е богат българския език, думите са малко, които да изразят обичта ми, почитта ми и уважението ми към него. Румба, винаги ще те помня! И дано и споменът за теб да прави по-добри и другите хора в баскетбола ни!

 

Аудио от едно от последните интервюта на Румен Пейчев дадено пред Кремена Младенова от Дарик Радио от 8 февруари 2010 година може да чуете ТУК

 

Послеслов: В края на този сезон BGbasket.com отново ще даде наградата на името на Румен Пейчев за най-етичен треньор, който ще бъде избран с гласовете на неговите колеги. До момента носители на приза са Петко Маринов и Иван Чолаков. 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи