Хари Латифян: Лукойл Академик остава фаворит в дербито с Рилски


Хари Латифян: Лукойл Академик остава фаворит в дербито с Рилски
03-02-2012 08:56

 

Журналистът от вестник "Тема спорт" Хари Латифян дава своите прогнози за кръга в мъжката НБЛ:

 

Рилски спортист – Лукойл Академик

Дербито на кръга. И двата отбора влизат в мача след доста лоша изминала седмица. Загубата от Левски определено е помрачила настроението в лагера на Лукойл Академик. Шампионите имаха видими проблеми в подкошието срещу сините, които трудно са били разрешени в рамките на 7 дни. Здравословното състояние на Тенчо Банев си остава проблематично и той най-вероятно няма да бъде от голяма полза на Марин Докузовски. Неговата липса ще даде предимство на домакините, които със сигурност са амбицирани да ударят по „студентите”. Росен Барчовски ще заложи максимално на борбата под двата коша, която може да се окаже ключов фактор в мача. Ще бъде интересно да се види сблъсъка между Бранко Миркович и Брандън Хийт, които са ключови фактори за своите отбори. Въпреки поражението от Левски обаче, Лукойл Академик си остава фаворит в двубоя. Прогноза: победа за гостите с минимален аванс.

 

Черно море – Ямбол

Двубой, криещ много неизвестни. Ямбол притежава повече класа, особено в подкошието с присъствието на Джон Офоегбу. Юлиян Радионов организира перфектно играта на своя тим и дори и с контузии се вижда, че е най-добрият български плеймейкър в момента. Ако на Мартин Дурчев пък му тръгне стрелбата, Ямбол на практика става почти непреодолимо препятствие. От другата страна има един напълно непредвидим отбор на Черно море. Варненци често изненадват с представянето си дори себе си. Сашо Янев е константа при тях, но въпросът е как ще се изявят Пламен Алексиев, Тихомир Желев и Симеон Илиев. След слабите изяви в началото на сезона, Алексиев започна да навлиза във форма и показва защо бе викнат в националния отбор през лятото. Желев се мъчи под формата на плеймейкър и от това страда представянето му като атакуващ гард. Именно за това бе взет и Джими Хънт. Американецът се включи доста добре срещу Черноморец и сега ще има да се доказва пред бившия си отбор. Прогноза: С малка доза пристрастие и въпреки по-голямата класа на Ямбол, Черно море е способен да надскочи себе си и да завърже интригата около битката за третото място.

 

Спартак – Черноморец

Сблъсък на дъното на таблицата. Спартак е симпатичният губещ от началото на сезона. Отборът остана единствен без нито един чужденец. Ринговете в Плевен сякаш са омагьосани и прибират почти всички стрелби от зоната за три точки. Домакините бяха близо до победи над Лукойл и Левски и вече дори спечелиха срещу Рилски спортист. Имат предимството на опита в лицето на Илия Станков, а Александър Дяковски прави най-силния сезон в кариерата си. Черноморец от своя страна бе разгромен от Черно море в предишния кръг. Бургазлии са най-слабо представящия се отбор в НБЛ и ще бъде изненада, ако стигнат до успех в Плевен. Прогноза: Победа за Спартак.

 

Левски – Балкан

Мач с предизвестен край. Левски влезе в страхотна серия и ще бъде най-голямата изненада от началото на сезона, ако точно Балкан я прекъсне. Новото попълнение на сините Джарет Хауъл пасна перфектно в схемата на Константин Папазов. Отборът е под пара, а насреща няма как да получи сериозна съпротива. Този мач ще даде възможност на Папазов да използва дори част от по-младите си играчи, които все по-рядко намират място дори в 12-те. Балкан няма какво да противопостави срещу Левски и не се очаква нищо по-различно от загуба с около 20-ина точки. Прогноза: Категоричен успех за домакините.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи