Камен Алипиев: Мачът Левски - Лукойл Академик ме разочарова най-много


Камен Алипиев: Мачът Левски - Лукойл Академик ме разочарова най-много
(сн. Sportsimages.bg)
12-12-2011 17:25

Журналистът от БНТ Камен Алипиев позна изходите на всички четири срещи от изминалия девети кръг в НБЛ, а сега дойде време той да ги анализира. Ето какви са неговите впечатления от мачовете, изиграни през миналата седмица:


"Ако исках да се бия в гърдите колко много разбирам от баскетбол "Четири от четири" щеше да бъде най-подходящото заглавие на анализа ми след деветия кръг в мъжката НБЛ, но тъй като отдавна съм се отказал да се пъча и да се правя на велик трябва да кажа, че всъщност прогнозите ми не се оправдаха, защото нито един от четирите меча не отговаряше на определението "Дерби", с което ги накичих миналата седмица. Да, победителите съвпадат с прогнозата ми, но те спечелиха мачовете си убедително и без да оставят съмнение в превъзходството си.

 

Левски - Лукойл-Академик  65-85

 

Tози мач се превърна в най-голямото разочарование за мен, не толкова заради резултата, а зарaди поведението на домакините в него. Te бяха равностоен съперник само в първата четвърт, а след това се превърнаха в зрители, които гледаха отблизо шоуто на съперника, даже трябваше да си платят билети за вход. Играчите на Левски категорично не бяха готови за изпитанието, треньорските намерения за агресивна защита изтраяха някъде около пет минути. Арън Харпър и Маркъс Хол бяха напълно опазени от съперниците си, като специално отличие заслужаи Андrе Оуенс. Опитните Димитър Ангелов, Хрисимир Димитров и Васил Евтимов също бяха бледи сенки. Въпреки че Васко направи поредния си дабъл дабъл, той отново пропусна няколко важни стрелби под коша и не успя да бъде убедителен в защита.

 

От другата страна Йовица Арсич отново използва дълга ротация, а независимо от това, че почти целия сезон стои на пейката Веселин Веселинов се включи с важни точки и общо 13 точки. С толкова, но и с 11 борби блесна и Тенчо Банев, който направи поредния си силен мач за шампионите. Както каза Арсич - от уважение към съперника играхме сериозно до края, но тази сериозност не зарази "сините", които се предадоха рано и не показаха и следа от традиционния си дух и воля за победа. Ако това се превърне в тенденция Лукойл Академик отново ще спечели всичко в България по безапелационен начин.

 

Рилски спортист - Ямбол 93-63

 

Трудно ми е да пиша за мачовете, които не съм гледал, но особено в този две неща казват всичко: резултатът 93-63 и думите на Иван чолаков след мача: "Това не беше моят отор". Това със сигурност не са възможностите на Ямбол, но това не подценява изключително силната игра на домакините и изумителната им стрелба от игра - над 70 процента успеваемост и 12 тройки от 21 опита и то в отсъствието на основния си център Филип Вукосавлевич. Пет души с двуцифрен точков актив, избухване на Станислав Ваклинов и втори добър мач на Саша Мияйлович са само някои от детайлите, които доведоха до разгрома.

 

Спартак - Балкан 60-77

 

И тук нищо неочаквано с изключение на разликата. Вече казахме, че плевенчани имат смекчаващи вината обстоятелства, а Балкан има потенциала да бъде фаворит не само като домакин. Този потенциал трябва да бъде доказван във всеки следващ кръг, за да може българският "Селтикс" да се върне отново на печелившата пътека и да спечели отново доверието на верните си запалянковци.

 

Евроинс Черно море - Черноморец 84-67

 

И морският сблъсък не беше дерби, но така или иначе тук процентите за изненада от страна на гостите бяха най-малки в прогнозата. Отново силна игра на Александър Янев и радост за мен, защото предрекох, че е време добрият ми приятел Георги Давидов да направи мач - 12 точки, 7 борби и коефицент 18 само за 17 минути на терена.

 

Използвам този удобен случай, за да пожелая светли коледни празници на всички читатели на BGbasket.com и на цялото баскетболно семейство!"


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи