Историите на ... Даниел Димитров


Историите на ... Даниел Димитров
(сн. BGbasket.com)
06-07-2011 12:11

Продължаваме с рубриката "Историите на...", а днес наш гост е Даниел Димитров, който разказва за срещата си с един рус германец преди много години, който сега е сред най-добрите играчи в света:  


Ноември, 1998
Българският национален отбор по баскетбол под ръководството на Петко Маринов играе втори етап от квалификации за Европейското първенство. В групата са отборите на Гърция, Германия и Белгия. По това време квалификационните мачове се играят през ноември месец. В първия етап предната година загубихме минимално в Германия, победихме Белгия в Стара Загора и записахме тежка загуба в Гърция.


Тогава вариантът за класиране минаваше през задължителната победа в първия мач срещу Германия в Бургас. Но не щеш ли, малко преди това беше обявен локаут в НБА. И с отбора на Германия в Бургас пристигна едно много високо русоляво и кльощаво момче, което беше подписало дългосрочен договор с Далас, който все още не беше влязъл в сила. Може би всички се сещат, че това бе Дирк Новицки, който обра лаврите и вдигна титлата в НБА през настоящия сезон 2010/2011. Лошото е, че повечето бяхме пренебрежително настроени към него, а в крайна сметка получихме 25 точки от Дирк в нашия кош със 100% успеваемост, от които 5 тройки, повечето в решителни моменти на мача и се простихме с шансовете за класиране на Европейското. В момента също има локаут в НБА, който дай Боже да донесе повече късмет на националния отбор на България за Европейското в Литва.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи