Камен Алипиев: Ще удари ли часът на Левски?


Камен Алипиев: Ще удари ли часът на Левски?
Левски срещу Лукойл Академик в дербито утре (сн. BGbasket.com)
28-01-2011 13:27

Журналистът от Българската национална телевизия Камен Алипиев направи своята прогноза на изходите от четирите срещи от 16-ия кръг в НБЛ. Ето какви са неговите очаквания за дербито между Лукойл Академик и Левски, както и другите мачове през уикенда:

 

Лукойл Академик - Левски

"Мачът между Лукойл Академик и Левски в Правец е очакваното украшение на богатата баскетболна седмица, а основният въпрос в него е – ще се закачи ли Левски в битката за първото място в редовния сезон? Многото промени в състава на шампионите и най-вече липсата на Доминик Джеймс на пръв поглед накланят везните в полза на столичани, но и те имат доста проблеми с формата на лидерите си. Главната промяна в сравнение с предишните две срещи между двата тима според мен е отсъствието на Каспарс Камбала. Да, заместникът му Бруно Шундов е с цели 15 сантиметра по-висок, но за сметка на това няма същия инстинкт и сигурни движения под коша. Задачата на Бруно в събота ще бъде трудна – да спре Прийст Лодърдейл и ако успее ще бъде с ключов принос към оставането на Лукойл на върха в класирането. Играта на плеймейкъра е проблем и за Левски! Джейсън Кроу прави много грешки и понякога се увлича в излишни импровизации, а Асен Великов е колеблив и освен това засегнат от върлуващия грип. Същото е положението с Харпър и Торо, което създаде доста проблеми на Тони Дечев срещу ОКК Белград в сряда. За Арсич пък е важно как ще се вмъкнат в схемата му Девин Грийн и Ламонт Мак, които получиха съвем различни роли при загубата от Спартак Санкт Петербург в сряда. Не трябва да забравяме и вечният коз на Лукойл Академик. Тодор Стойков е винаги готов да вземе нещата под свой контрол. И след толкова много философстване вече е време за прогноза. Това винаги ми е било най-трудно и въпреки, че сигурно ще сгреша, моето мнение е, че този път Левски ще спечели!"

 

Черноморец – Балкан

„Тук нещата изглеждат значително по-лесни! Черноморец се оказа главният донор през трансферния прозорец и се раздели не само с Пи Ел, но и с Цвети Иванов, който отиде именно в Балкан. Въпреки наличието на много талант и на снайпериста Симо Найденов, бургазлии нямат много шансове срещу трупащия самочувствие тим на Петър Клечков. Да, Балкан също е без един от най-важните си играчи – Данчо Бозов, но това не попречи на победата в Ямбол миналата седмица, а пък и новият ми любимец Станимир Маринов играе все по-добре!” 

Прогноза: Победа за Балкан

 

Спартак – Евроинс Черно море 

"Тук, както казва клишето, е среща между младостта и опита и ако дадете предимство на опита няма да сгрешите! Спартак е в най-изгодната ситуация в момента, защото никой не очаква нищо от тях. Плевенчани играха много прилично срещу Лукойл в миналия кръг, а идването на Симо Ценов им дава допълнителна стабилност. Моряците са изключително симпатични, но колебливи, загубиха домакинството си срещу Рилски Спортист, но няма да се предадат лесно!" 

Прогноза: Трудна победа за Спартак

 

Рилски спортист – Ямбол

"Рилски ще се бие за третото място докрай и затова няма право на грешка. Иван Лилов е в страхотна форма и засега никой не успява да го опази, а Сашо Груев започна да напомня на себе си след контузията. Колкото и да му се иска на моя приятел Иван Чолаков да си тръгне с победа от Арена Самоков, в момента мисията ми се струва невъзможна!" 

Прогноза: Победа за Рилски спортист


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи