Барчовски: Не виждам смисъл от лагер на националния през лятото, ако няма някакво състезание


Барчовски: Не виждам смисъл от лагер на националния през лятото, ако няма някакво състезание
(сн. БФБ)
11-06-2024 13:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски не вижда смисъл „лъвовете“ да се събират през лятото, ако не е предвидено някакво състезание, в което да участват. Това призна той пред BGbasket.com, след като имаше възможност тимът да играе на силен международен турнир през юни в Китай.

 

„Имаше вариант за турнир в Китай, но пропадна. Не можаха да го организират. Ние бяхме дали съгласие. Аз имах готовност и със състав, с Филип Виденов уточнявахме подробности. Беше много хубав турнир и като време, и като дестинация, обаче не се получи. Остана все пак някакъв вариант за юли, но засега няма нищо“, обясни Барчовски.

 

„Трудна работа е без някакво състезание. Само лагер не виждам някакъв смисъл. Освен това по-опитните играчи вече са на години и да се събират лятото след тежък сезон и преди нов не виждам смисъл. Имаше такъв, ако имаше някакво състезание, което да е мотивиращо и в удобно време. В противен случай само така лагер за лагер не. Ако все пак се потвърди това участие за юли в Китай, неминуемо ще идем с млад състав, но не зависи само от нас“, добави още националният селекционер.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи