Богдан Петков: Най-после трябва да стане ясно, че на този отбор не пише Богдан и Румен, а Спартак Плевен


Богдан Петков: Най-после трябва да стане ясно, че на този отбор не пише Богдан и Румен, а Спартак Плевен
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
11-06-2024 10:15 | Веселин Михайлов

Богдан Петков подчерта, че изминалият сезон е бил най-трудният след пристигането му в Спартак Плевен. Генералният мениджър на спартаклии отново призова бизнеса и обществеността в града да помогне за обезпечаването на отбора. Той направи една равносметка на миналата кампания за Спартак и обърна внимание на здравословните проблеми, които съпътстваха отбора, както на обновяването на зала „Балканстрой“.

 

Това беше най-трудният ми сезон, откакто съм в Плевен. Това е оценката, която мога да направя. Много отдавна не се бяхме сблъсквали с толкова много проблеми от всякакво естество, за съжаление най-големите бяха от здравословен характер. Това неминуемо повлия и на класирането ни, но въпреки това играхме 5 мача на полуфиналите с изключително незавидно здравословно състояние на огромна част от отбора. Кредит за момчетата, че се бориха до края, успяхме да направим каквото можем. Винаги може и по-добре, но фактът е, че за поредна година играем в най-пълната зала в България. Ние сме един от най-разпознаваемите отбори, имаме само 2 загуби в нашата зала, което също е много показателно. Треньорите свършиха добра работа, ще видим какво ще предложи бъдещето.

 

Винаги съм казвал, че когато се бориш да участваш в даден турнир, можеш да се чувстваш удовлетворен, когато си станал първи. Когато си останал в подножието при борбата за първото място, както е нашият случай, винаги трябва да те е яд, защото това е смисълът. Аз не мога да кажа, че сезонът е негативен или да давам лоша оценка на фона на това, че всеки един от нас даде каквото можа“, допълни той.

 

За съжаление, нашият град няма много спортисти и още по-малко отбори, които да се борят в най-елитните първенства, особено в България, за да представят страната на международно ниво. Този тим трябва да е кауза за абсолютно всички в града. С Общината и бизнеса за момента приключихме. С изключение на общинските пари и незаменимата помощ от академик Григор Горчев, от страна на град Плевен постъпва много малко помощ. Това е нещо, което трябва да се промени, иначе с този темп на развитие, който виждаме през последните няколко години в клуба, най-малкото ще бъде спънат. Моето семейство започва да се изчерпва с възможностите, с които може по някакъв начин да се бори, за да продължи да съществува в този град. Трябва да е ясно, че в този отбор не пише Богдан и Румен, а Спартак Плевен. Най-после трябва да се разбере, иначе нищо добро не ни чака.“

 

Ние обновяваме зала „Балканстрой“ стъпка по стъпка. Без да продължи това нещо, тя ще се разпадне, няма какво да се лъжем. Без да продължи това нещо ще стане злополука, това няма да доведе до нищо добро. Аз съм казал своите идеи пред ръководството на Общината и общинските съветници какво трябва да се случи. Фактът е, че Плевен от много години е низвергнат. Един от 2-3 областни града, в които държавата не е сложила нито една тухличка и не е инвестирала нито една стотинка в нищо. Аз винаги се старая да съм оптимистично настроен, но градът трябва да осъзнае, че върху името на тима пише Плевен. Ако не го направи за всяка една година, смисълът от съществуването ще става все по-малък“,  отбеляза Петков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Богдан Петков, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи