Примерът


Примерът
(сн. BGbasket.com)
08-06-2024 14:09 | Мария Маринова

Понякога няма смисъл да говориш много, защото примерът, който виждаш, е по-силен от всички думи.

 

Пример, какъвто са двама млади треньори, стигнали до финал в Sesame НБЛ в първата си година начело на мъжки отбори в елита.

 

Пример как по най-добрия начин да се възползваш от шанса, който си получил и който си заслужил след години упорита работа.


Това са Любомир Киров и Васил Христов.

 

Интересното е, че никой от двамата не започна сезона начело на Рилски спортист и Балкан.

 

В Самоков първоначално избраха Младен Манойлович за заместник на Людмил Хаджисотиров – решение, което много скоро стана ясно, че е грешно.  В Ботевград пък очаквано заложиха на Петър Златанович да продължи да води „зелените“ след титлата миналия сезон, но изненадващо след смяната му бе предпочетен Небойша Кнежевич – експеримент, който също не бе успешен.

 

Киров и Христов обаче дочакаха своя шанс и го оправдаха по най-добрия начин – не само заради класирането на финал и коренната промяна в облика на отборите им, а и заради поведението им.

 

Пример за етика, спортсменство и феърплей и на терена, и извън него.

 

Пример, който двамата след броени дни ще трябва да покажат и на момчетата от националния отбор U20, с които те ще работят, вече рамо до рамо.

 

Колкото до клубовете у нас – всички говорим да даваме шанс на младите български момчета, направете го обаче и за треньорите. Някои може и да ви изненадат.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Любомир Киров, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи