Драма в Бургас прати Черно море U16 за финал на Купа БФБ


Драма в Бургас прати Черно море U16 за финал на Купа БФБ
24-05-2024 17:48 | BGbasket.com

Черно море Тича е първият финалист в турнира за Купа БФБ при момчетата U16. На старта на турнира в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас тимът записа драматична победа срещу БУБА Баскетбол с 66:63. Отборът от Варна водеше през повечето време, но на няколко пъти съперникът стигаше до обрати и до последно победителят не бе ясен.

 

Финалът е първи за Черно море в турнирите при 16-годишните от 2019 г., когато тогавашният набор печели златен дубъл. В спор за трофея тимът ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал между ЦСКА и Делфин.

 

„Моряците“ започнаха много силно мача и за кратко време се откъснаха с двуцифрен аванс, но след десет минути игра БУБА намали за 15:19. Столичният тим стигна за кратко и до пълен обрат през втория период, но на почивката предимството, макар и почти минимално, отново бе за Черно море – 34:32.


Баскетболистите на Денислав Коцев водеха и през цялата трета част, без обаче да успеят да се откъснат в резултата и решителната четвърт дойде при 53:49. Серия от 9:2 в полза на отбора на Ивайло Желев доведе до нова размяна на водачеството, но БУБА бързо отново излезе напред. Драмата продължи до последно, а минута и половина преди края авансът на варненци бе намален само на точка. Последваха пропуски и от двете страни, а при оставащи 8 секунди Черно море увеличи за 66:63 след точни наказателни удари. Символичните гости пробваха да стигнат поне до продължение, но стрелбата със сирената не бе точна.

 

Над всички за победителите бе Светослав Славов с 21 точки и 21 борби. С 14 точки е Мартин Попов, 12 реализира Георги Арнаудов.

 

За БУБА Мартин Гогов вкара 21 точки, с по 15 са Александър Янев (8 борби) и Денис Партанаков. С 15 борби е Юлиан Титрийски.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U16 - БУБА БАСКЕТБОЛ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА МОМЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи