Милър-Макинтайър заблестя при провал на Баскония в Испания (видео)


Милър-Макинтайър заблестя при провал на Баскония в Испания (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
13-05-2024 13:25 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония се провалиха в опитите си да намерят място в плейофите на Лига Ендеса. Американецът с български паспорт и неговите съотборници загубиха при гостуването си на Реал Мадрид със 100:106 в мач от последния 34-и кръг.

 

Срещу статистиката на състава на Душко Иванович личат 18 победи и 16 загуби, с което финишираха на незавидното десето място в крайното класиране на испанския елит. По този начин баските пропуснаха да се класират в Топ 8 за първи път от 30 години насам след въвеждането на настоящия формат на първенството.

 

 

 

Дебютната част премина под знака на високата резултатност и след нейния край домакините си издействаха аванс от 2 точки. „Белите“ намериха начин да останат в ролята на лидери и в хода на втория период, за да поведат на голямата почивка с 56:47.

 

 

 

Това обаче не спря гостите при подновяването на играта, когато фиксираха 76:76 в края на предпоследния период. Интригата бе на дневен ред и на старта на финалната десетка, но мардидчани отново овладяха инициативата и лишиха своите съперници от победа.

 

 

 

Въпреки че този път се включи от резервната скамейка при завръщането си в игра, Милър-Макинтайър изнесе още един стойностен мач с екипа на баските. Българският национал приключи начело на листата на реализаторите за тима от Баскония, като се отличи и с дабъл-дабъл. Гардът блесна с 23 точки, 3 борби, 12 асистенции и 4 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 4/9 от средна дистанция, 4/6 отвъд дъгата и 3/5 от линията за изпълнение на наказатени удари. 

 

 

 

Матю Костело наниза 19 точки за тима Витория-Гастейс.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи