Обрат изстреля ЦСКА в Топ 4 на финалите за юноши U17


Обрат изстреля ЦСКА в Топ 4 на финалите за юноши U17
10-05-2024 13:45 | BGbasket.com

ЦСКА се превърна в първия отбор, който си осигури място на полуфиналите на финалите за юноши до 17 годишна възраст в Ботевград. Момчетата на Планимир Дафинов спечелиха срещу Тунджа Ямбол със 72:56 в първия четвъртфинал. „Червените“ изоставаха в голяма част от първите три четвърти, но показаха по-добро лице в последната, в която осъществиха пълен обрат.

 

На полуфиналите „армейците“ ще срещнат победителя от двойката между Черно море Тича и Ънстопабъл, които ще играят по-късно днес. От своя страна Играчите на Стойо Чолаков ще се борят за местата от пето до осмо.

 

Стартът на мача се оказа сравнително равностоен, след което символичните гости стигнаха до аванс от 4 точки в края на първата част. Тимът от Ямбол се поздрави с първа двуцифрена преднина през втория период, а до края на полувремето удържа щурма на своя съперник, за да стигне до 35:33 в своя полза.

 

Сценарият се повтори и при подновяването на играта, което се оказа достатъчно за „жълто-сините“ да дръпнат с 3 точки преди началото на последната част. Символичните домакини все пак намериха сили да обърнат хода на събитията във финалната десетка, когато ограничиха „жълто-сините“ само до 5 точки и си подпечатаха класирането.

 

Марк Воденичарски даде тон на ЦСКА с 21 точки. Християн Каменски прибави 14 и 9 борби, Борис Гидов навъртя 10 и 8 овладени под двата ринга топки. 

 

Никола Нанков отвърна за Тунджа с 15 точки. Стефан Касабов (10 борби и 5 откраднати топки) и Георги Иванов (7 овладени под двата ринга топки) отбелязаха по 14.  

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА U17 - ТУНДЖА ЯМБОЛ U17

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U17

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи