Наказателна акция на Брънсън засили Филаделфия към изхода (видео)


Наказателна акция на Брънсън засили Филаделфия към изхода (видео)
(сн. NBA/Twitter)
29-04-2024 00:50 | BGbasket.com

 

Ню Йорк Никс погледна смело към втория кръг в плейофите на НБА. Момчетата на Том Тибодо пречупиха Филаделфия Севънти Сиксърс с 97:92 в четвъртия четвъртфинален мач от Източната конференция. Двубоят в „Уелс Фарго Сентър“ бе изпълнен с драматични моменти, особено в самия край, когато „бричовете“ се пребориха за ценния успех.

 

Това се оказа достатъчно за Никс да поведат с 3:1 успеха срещу играчите на Ник Нърс. Серията се мести в Ню Йорк, където на 1 май (сряда) „бричовете“ ще имат възможност да затворят серията.

 

 

 

Присъствието на Джоел Ембийд, Тобайъс Харис и Кели Убре – младши даде основание на домакините да се радват на минимален аванс на старта. Въпреки горещата ръка на Джейлън Брънсън, домакините срещнаха проблеми да изравнят силите, а Ембийд и Харис помогнаха на Филаделфия да си изгради аванс от 12 точки след 12 минути игра.

 

 

 

Брънсън нямаше спиране и почти собственоръчно помогна на „бричовете“ да намерят пътя към обрата. На сцената изгря реализторският дуел между Майлс МакБрайд и Тайрийз Макси, като точният мерник на втория доведе до 49:47 за тима от щата Пенсилвания на голямата почивка.

 

 

 

Сиксърс завишиха значително оборотите в офанзивен план за начало на второто полувреме и започнаха да мечтаят за двуцифрена разлика чрез Убре, Ембийд, Макси и Харис. Проблясъците на Донте ДиВинченцо и О Джи Ануноби, както и нов рецитал от страна на Брънсън, предизвикаха нов подем за Никс, които в края на предпоследния период си издействаха точка преднина.

 

 

 

Брънсън нямаше намерение да спира да създава главоболия на защитата на домакините, а на помощ му се притекоха  Ануноби и МакБрайд, които съхраниха крехкия аванс на гостите в хода на последната част. Макси и Убре се заеха със задачата да вдъхнат увереност на Сиксърс, но Брънсън се оказа прекалено голямо предизвикателство за тяхната отбрана и прати радостта в гостуващия лагер.

 

 

 

Джейлън Брънсън съсипа нервите на Сиксърс с внушителните 47 точки, които се оказаха рекодни за него в плейофите, както и с 10 асистенции. О Ди Ануноби регистрира 16 и 14 борби, Майлс МакБрайд реализира 13.

 

Джоел Ембийд се отличи за Филаделфия с 27 точки, 10 борби и 6 асистенции. Тайрийз Макси записа 23, 6 овладени под двата ринга топки и 6 завършващи подавания. Кели Убре отбеляза 19 точки, Тобайъс Харис регистрира 10 точки и 8 овладени под двата коша топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи