Фенербахче открадна домакинското предимство на Монако (видео)


Фенербахче открадна домакинското предимство на Монако (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
25-04-2024 00:50 | BGbasket.com

Фенербахче потрепери, но стартира успешно в плейофите на Евролигата. Баскетболистите на Шарунас Ясикевичус надвиха Монако с 95:91 след продължение в първия четвъртфинален мач. В „Гастон Медисан“ домакините трябваше да наваксват двуцифрен пасив на няколко пъти, за да пратят двубоя в допълнителни 5 минути, в които наложиха волята си.

 

Така „фенерите“ откраднаха домакинското предимство на играчите на Саша Орбадович и дръпнаха с 1:0 успеха. Втората среща отново ще се състои в Княжеството и ще бъде на 26 април (петък).

 

 

 

Донатас Мотеюнас и Майк Джеймс бяха в основата на вихрения старт за домакините, както и за повеждането с двуцифрена разлика. Гостите изпитваха сериозни трудности да отвърнат на удара и след 10 минути игра се отскубнаха с 11 точки.

 

Ели Окобо подхвана наказателна акция в началото на втората част и активът на отбора от Княжеството продължи да се движи в двуцифрените изражения. Макар че Нейтън Сестина и Тайлър Дорси помогнаха на турците да надигнат глава, Джеймс напомни за реализаторските си качествата и изведе действащия шампион в Лига Про А при 46:37 на голямата почивка.

 

 

 

Инициативата остана в ръцете на домакините гостите и при подновяването на играта. Сертач Шанлъ и Сестина позволиха на „фенерите“ най-сетне да си стъпят на краката, но Джордан Лойд и Окобо се постараха актуалните бронзови медалисти в турнира на богатите да се радват на точка аванс в кара на предпоследния период.

 

 

 

Усилията на Джеймс, Лойд и Окобо доведоха до крехка преднина за „монегаските“ и в началото на финалната десетка. Постепенно Найджъл Хейс – Дейвис, Ник Калатес и Марко Гудурич се заеха със задачата да осъществят обрат за тима от Истанбул, който дръпна с 4 точки в последните 2 минути. Тройка на Джарън Блосъмгейм и Алфа Диало изведоха домакините с точка в последните 45 секунди, но Калатес изравни резултата във финалните 32, след което мачът отиде в продължение.

 

Хейс-Дейвис и Калатес използваха импулса от четвъртата част и в допълнителните 5 минути, когато гостите изцяло поеха контрола върху събитията на паркета. До края на мача „монегските“ не успяха да отговарят подобаващо и радостта отиде  в лагера на гостите.

 

 

 

Найджъл Хейс-Дейвис се отличи за победителите с 19 точки и 7 борби. Ник Калатес реализира 17, Нейтън Сестина записа 16 и 6 овладени под двата ринга топки. Тайлър Дорси приключи с 13 точки, 7 овладени под двата ринга топки и 5 завършващи подавания, Марко Гудурич завърши с 11 и 5 завършващи паса.

 

Ели Окобо отвърна за Монако с 19 точки. Джордан Лойд и Майк Джеймс добавиха по 16, Донатас Мотеюнас остана с 12, Алфа Диало завърши с 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монако, Фенербахче, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи