Супер Костадинов, Аликанте отново на победния път (видео)


Супер Костадинов, Аликанте отново на победния път (видео)
(сн. Konstantin Kostadinov/Instagram)
20-04-2024 14:01 | BGbasket.com

Константин Костадинов и Аликанте се върнаха на правия път в испанската Leb Oro. Пред своя публика българинът и неговите съотборници подчиниха Лекма Коруня с 84:74 в мач от 31-ия кръг.

 

Това се оказа достатъчно за момчетата на Антонио Перес да имат на сметката си 19 победи и 12 загуби, което ги поставя на седмото място във временното класиране на втора испанска дивизия. На 28 април (неделя) Костадинов и компания ще имат гостуване на Кастело.

 

 

 

Двата отбора си поделиха по една част през първото полувреме и на голямата почивка гостите се изстреляха при 35:33. Те продължиха да поддържат минимална преднина и при подновяването на играта, но домакините не останаха длъжни и се поздравиха с обрат във финалната десетка, за да спечелят.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LALIGA+ (@laligaplus)

 

 

 

Костадинов намери място в стартовата петица и отново демонстрира, че е във възходяща форма. Българският национал бе сред главните герои за успеха на тима от Аликанте и не бе далече от мисълта за дадъл-дабъл. Крилото завърши с 18 точки, 7 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 31 минути, в които остана на паркета. При стрелбата си той бе 8/11 от средна дистанция, 0/2 зад дъгата и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Брадли Дейвидсън се отличи с 24 точки, 5 борби и 5 тройки от неговите съотборници.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Константин Костадинов, Аликанте
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи