Васил Христов: Всички направиха жертва, за да спечели отборът


Васил Христов: Всички направиха жертва, за да спечели отборът
(сн. Радослав Маринов)
19-04-2024 21:59 | Max Sport 2

Старши треньорът на Балкан Васил Христов похвали отбора си за показания характер при драматичния обрат срещу Черноморец в Бургас. Ето какво каза той след срещата:

 

„Проявихме изключително различно лице през второто полувреме. Опитах се да предизвикам момчетата на полувремето, защото през първото не се състезавахме с тях и сякаш не бяхме в мача. Не беше до нещо тактическо, а до това да проявим повече енергия, характер и старание. Това беше основното, което ние променихме през второто полувреме, за което ги поздравявам. Усилията, които момчетата вложиха, бяха големи. На нас ни липсваше и Ерик Адамс, така че имахме много къса ротация при високите, но поздравявам целия отбор за начина, по който се вложиха и хвърлиха. Мога само да съм доволен от тази победа и от този отговор на отбора.

 

Лесно е да се каже – спрете бързата атака на Черноморец, но те го правят цял сезон. Спечелиха и Купата с това нещо. Успяхме да сме по-организирани в нападение и намалихме много глупавите грешки. Бяхме по-агресивни при борбата в нападение, тъй като транзицията в защита започва оттам. Ако ние успеем да ги натиснем и да вземем няколко борби в повече, това ни дава шанс да сме по-организирани и да спрем тяхната транзиция.

 

Със сигурност няма да отличавам нито един човек. Всички заедно проявиха тази жертва, която трябва да направят, за да може отборът да печели. Имаше състезатели, които правиха фалове, когато трябва и това намали тяхното игрово време. Имаше състезатели, които проявиха характер и отговориха на грешките, които допуснаха през първото полувреме. Ние го направиме като отбор и това беше една от целите ни – да останем заедно каквото и да се случва и мисля, че го направихме.

 

Балкан излиза за победа във всеки двубой, без значение кой е треньорът и състезателите. Това е в манталитета на клуба, така че ние сме представителите на Балкан в момента и ние трябва да го правим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи