Берое показа силата си и взе предимство срещу Монтана 2003


Берое показа силата си и взе предимство срещу Монтана 2003
(сн. Берое Баскет Жени - Beroe Women)
18-04-2024 20:10 | BGbasket.com

Берое Стара Загора направи първа крачка към титлата в женската А група. Настоящите шампионки матираха Монтана 2003 с 87:72 в първа финална среща, изиграна в зала „Общинска“. Първото полувреме имаше своите достойнства от гледна точка на интригата, но селекцията на Албена Хубенова показа силата си през второто и отблъсна всички опити за щурм на монтанския отбор. Все пак настроението на домакините бе помрачено, тъй като към неговия край Деана Стояновска получи контузия.

 

По този начин старозагорският тим поведе в серията с 1:0 победи срещу състава, воден от Преслав Пешев. Вторият мач ще се състои утре (петък), като отново ще бъде в Стара Загора и ще стартира от 19 часа и 30 минути. 

 

 

 

Бързите атаки, завършени от Янина Тодорова и Тери Батъл, както и по-доброто лице в защита, окрилиха гостите към мисълта за двуцифрена преднина още в откриващите минути. Домакините не останаха длъжни и се съвзеха за пълен обрат, осъществен главно чрез Деана Стояновска, Жаклин Златанова и Николина Зубац. Щафетата за кратко бе поета от Николет Гилдей, която доведе до крехка преднина за старозагорския тим от 2 точки в края на встъпителния период.

 

Двата отбора намалиха оборотите в офанзивен план за начало на следваща десетка, като краткотрайните серии се превърнаха в тенденция. Златанова, Гилдей и Зубац напомниха за своето присъствие, давайки шанс на „зелените“ да се настанят еднолично на лидерската позиция и да се оттеглят в съблекалнята при 41:30.

 

Бързото темпо често взимаше връх на старта на третата част, а това се оказа на печелившо повече за действащите шампионки, които доминираха под съперниковия кош чрез обичайните заподозрени – Златанова, Гилдей и Зубац. Тая Робинсън се опита да влезе в обувките на герой за монтанския отбор, но това не спря домакините да си извоюват 15-точков актив след 30 минути игрово време.

 

Тодорова запали искрата за монтанския тим в откриващите моменти на заключителната четвърт и интригата се завърна с пълна сила. Старозагорският тим моментално намери противодействие на бившата националка до 20 години, а на сцената изгряха Гергана Маданкова, Стояновска и Гилдей, за да довършат започнатото и да зарадват собствените си фенове. 

 

Николет Гилдей и Деана Стояновска тласнаха Берое към ценния успех с по 19 точки, като втората се прибра в съблекалнята и с 9 асистенции. Николина Зубац се отчете с 18 и 7 борби, Жаклин Златанова напусна паркета с 14, 8 овладени под двата коша топки и 5 завършващи подавания.

 

Тая Робинсън отговори за Монтана с 21 точки, 5 борби и 8 асистенции. Тери Баръл остана с 15 и 7 овладени под двата ринга топки, Янина Тодорова се разписа с 13 точки.  

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ (ПЛЕЙОФИ), СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Монтана 2003, женска А група
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи