Наказателната акция на Никола Йокич застигна и Минесота (видео)


Наказателната акция на Никола Йокич застигна и Минесота (видео)
(сн. Denver Nuggets/Twitter)
20-03-2024 11:06 | BGbasket.com

Денвър Нъгетс се върна към победите и отново погледна смело към върха в Западната конференция на НБА. Действащите шампиони пречупиха Минесота Тимбърулвс със 115:112 в среща, изиграна в „Таргет Сентър“. Въпреки че имаше водачеството през огромна част от мача, селекцията на Майк Малоун се добра до драматичния триумф едва в края и по този начин стопира силната серия на „горските вълци“ от три поредни успеха отвъд океана.

 

Денвър заема еднолично второто място във временното класиране на Запад с 48 победи и 21 загуби, а съставът на Крис Финч се нарежда на третата позиция с 47 успеха и 22 поражения. На 22 март (петък) Нъгетс ще имат домакинство на Ню Йорк Никс, докато ден по-късно Минесота ще посрещне Кливланд Кавалиърс.

Никола Йокич, Арън Гордън и Майкъл Портър – младши често намираха място под светлините на прожекторите в началните минути, за да осигурят двуцифрена разлика на гостите. Рецитал на Антъни Едуардс показа, че домакините имат възможност да дадат отпор, но Йокич отговори на предизвикателството и актуалните първенци се радваха на 7 точки в края на дебютния период.

 

 

 

Джамал Мъри се присъедини към канонадата от точни стрелби в началото на втората част и авансът на актуалните първенци отново започна да докосва двуцифрените изражения. Неговият пример бе последван от Джъстин Холидей, Портър – младши и Йокич, които направиха така, че тимът от щата Колорадо да се прибере в съблекалнята при 70-55.

 

 

 

Гордън и Мъри се постараха спокойствието в лагера на Денвър да не се изпари и на старта на второто полувреме. „Горските вълци“ реагираха светкавично и изравниха силите със съдействието на Кайл Андерсън, Джейдън МакДаниълс и Едуърдс, но за пореден път Йокич взе нещата в свои ръце и вдъхнови Нъгетс към аванс от 3 точки след 36 минути игра.

 

Силно включване от пейката на Майк Конли и константното представяне на МакДаниълс провокираха пълния обрат за Минесота в дебютните моменти на заключителната четвърт. Портър – младши и Йокич имаха други планове, които осъществиха и върнаха лидерството в редиците на Нъгетс. Все пак Конли и МакДаниълс показаха, че Тимбърулвс няма да се предадат, стопявайки изоставането им само до точка в последните 6 секунди. Мъри отговори с два точни наказателни удара, а атака по-късно Едуърдс не успя да прати мача в продължение и радостта остана за гостите.

 

 

 

Никола Йокич отново бе големият лидер на Денвър със своите 35 точки и 16 борби. Майкъл Портър – младши го последва с 26 точки и 4 точни шута зад дъгата, Джамал Мъри се отчете с 18 и 11 асистенции. Арън Гордън регистрира 14 и 11 овладени под двата ринга топки.

 

Антъни Едуардс се отличи за Минесота с 30 точки, 8 борби и 8 асистенции. Джейдън МаКданиълс записа 26, 6 овладени под двата ринга топки и 4 успешни изстрела от далечна дистанция. Майк Конли има 13 точки, 6 овладени под двата коша топки и 5 асистенции. Кайл Андерсън вкара 12, Лука Гаржа има 11 и 6 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Денвър Нъгетс, Минесота Тимбърулвс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи