Чавдар Костов: В турнира за Купата няма фаворити


Чавдар Костов: В турнира за Купата няма фаворити
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
15-03-2024 21:23 | Веселин Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Бургас | BGbasket.com

Рилски спортист си продупчи билета за полуфиналите в турнира за Купата на България. „Скиорите“ наказаха  Академик с 84-78 в третия четвъртфинал, който се изигра в „Арена Бургас“. Чавдар Костов бе сред основните фактори за ценния успех на тима от Самоков. Бившият национал поведе колоната на реализаторите за Рилецо и се разписа в ключови моменти. Гардът остави на сметката си 17 точки, 4 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка за 26 минути, престой на паркета. Ето какво каза той след мача пред BGbasket.com:

 

Започнахме много добре този мач. Контролирахме го изцяло през първото полувреме. Просто през второто започнахме да играем доста по-бавно и заради това Академик успя да се върне, вкара и доста трудни шутове. Сякаш топката започна да ни пари в ръцете и започнахме да играем  по-мудно, притеснено. Мисля, че се справихме накрая в решителните моменти и се оказахме победители.

 

Ако трябва да съм честен, в турнира за Купата няма фаворити. Ако един отбор има ден, може да изненада абсолютно всеки. До известна степен за такива се смятат домакините, но и те не са чак толкова, защото играят в друга зала, а не в своята. Надявам се да се получат хубави мачове и по-добрият отбор да победи“, заяви капитанът на Рилски.

 

Със сигурност по-широката ротация ще ни помогне за полуфинала до някаква степен, ако се класираме и на финал. Не мисля, че за две срещи някой ще бъде толкова изморен. Ако има трети двубой и стигнем до финала, тогава скамейката ще окаже голяма разлика. Моето желание е да продължим с добрата игра и да се класираме на финала.“

 

„Нямам никакви претенции дали ще играем с ЦСКА или Черноморец в следващия кръг. Побеждавали сме и двата отбора през сезона, така че нека по-добрият тим да победи и утре да стане хубав мач“, завърши Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Чавдар Костов, Купа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи