Любомир Минчев: Някои от играчите не са готови


Любомир Минчев: Някои от играчите не са готови
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
15-03-2024 18:31 | Деляна Кадиева, пратеник на BGbasket.com в Бургас

Спартак Плевен намери място на полуфиналите в турнира за Купата на България. „Синьо-белите“ удържаха Ямбол след 74:65 във втория четвъртфинал насред „Арена Бургас“. Старши треньорът Любомир Минчев обърна внимание на едно от нещата, заради които Спартак допусна двуцифреният му аванс почти да бъде заличен през второто полувреме.

 

Една от причините Ямбол да се върне в мача са нашите грешки, които направихме. Може би лесно се случи тази разлика, която натрупахме в началото. В първата и втората четвърт организацията ни малко или много спадна, процентът не ни беше добър и в третата част Ямбол извади щастливи стрелби, които реализира в последната секунда. Това е едно от нещата, заради които се стигна до стопяването на разликата и почти изравняването на резултата.

 

„Балкан е един от фаворитите в този турнир. Очаквам от този отбор да играе това, което играе обикновено – агресивно в защита, да тича на контраатака“, допълни опитният специалист относно следващия съперник на спартаклии в Топ 4.

 

Ние може да сме в пълен състав, но някои от играчите не са тренирали и не са готови, така че има баскетболисти, които дълго време бяха контузени и не са в това състояние, в което би трябвало да се иска. От друга страна е хубаво, защото завъртях състава, играхме с по-широк ростер. Всеки треньор иска водещите му играчи да не играят по 35-38 минути и да имат свежест, защото на следващия ден пак имаш мач.

 

Станимир Маринов има две тренировки. Смятате ли, че два месеца, след като е изиграл последния си мач, че ще бъде във форма? Естествено, че не е в това състояние, което на него и на мен ми се иска да бъде“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи