Прогнози за четвъртфиналите от Купата на България


Прогнози за четвъртфиналите от Купата на България
14-03-2024 18:37 | BGbasket.com

Време е за поредното издание за Купата на България. За пръв път в настоящия век най-добрите 8 отбора се събират в Бургас. На пръв поглед във всеки един от мачовете има фаворит – отборите от първата четворка, но когато двубоите са в рамките на една среща всичко е възможно.

 

BGbasket.comще се опита да помогне на своите читатели с насоки за изхода на всяка една от тях и да ви покаже коефициентите на Sesame.bg. Съветваме ви да следите залозите на живо и да „кеширате“ ако сте доволни от печалбата, тъй като е много вероятно при решени мачове в края, треньорите да дават почивки на основни играчи. Все пак финалистите ще трябва да изиграят три двубоя за по-малко от 60 часа. Очаквайте и прогнозите за полуфиналите и финала на турнира.

 

Балкан – Черно море Тича, петък, 15 март, 13 часа, Арена Бургас

Преди по-малко от седмица се срещнаха отново край морето, но по на север. Мачът завърши с убедителна победа на гостуващия тогава тим. Това обаче може да е нож с две остриета, защото много често се е случвало в две поредни срещи загубилият в първата да се мобилизира, а победителят да се отпусне. Символичните домакини са в пълен състав и от сряда тренират в залата в Бургас. Със стомашен вирус е капитанът на тима Димитър Димитров. "Балканци" не са вдигали купата през настоящия век. Интересното е, че нито един от състезателите на тима не е бил роден, когато за последно – през 1988 г. – тимът е печелил този трофей. Последното ново попълнение на Черно море Морис Крийк бе в групата на съботния мач, но не взе участие. Очаква се сега да могат да разчитат на него. Същото важи и за дълго лекувалият се национал Мартин Йорданов, който игра само две минути при поражението.

 

Предложение за залог: хендикап + 9.5 за Черно море Тича.

 

Спартак Пл - Ямбол, петък, 15 март, 15.30 часа, Арена Бургас

Размениха си по една победа през сезона. В момента и двата отбора са в серия от успехи. Интересното, е че треньорите и набори Любо Минчев и Тони Дечев изповядват почти еднакъв стил на баскетбол. Със сигурност едва ли ще могат да се изненадат. Плюсът е за играчите на Спартак, които в началото на сезона разполагаха с по-сериозен бюджет и успяха да направят по-добра селекция. При поражението от Рилски спортист миналата неделя лека контузия получи Константин Тошков, която се надяват да не се отрази на представянето му. В сферата на шегата, ако е по-сериозна травмата може да се сменят с брат си Лъчезар и едва ли ще са много, които ще забележат размяната. Другият гард в тима Станимир Маринов от доста време е извън строя, но сега е на линия. Готов е и Браянт Томас. Ямбол ще е без своя капитан Павел Маринов, но тимът свикна напоследък да печели и без него.

 

Предложение за залог: хендикап + 11.5 за Ямбол или добра резултатност - над165.5 общо точки.

 

Рилски спортист – Академик Пд, петък, 15 март, 18 часа, Арена Бургас

Рилски спортист е един от фаворитите за купата, но в последните годините точно фаворитите се провалят. Както бе и преди година, когато самоковският тим отпадна още на четвъртфиналите. Преди това два пъти поред пък първия съперник на този етап от надпреварата бе именно Академик. Избранниците на Любо Киров са в пълен състав и в серия от 14 поредни победи за първенство. Пловдивският тим играе на четвъртфиналите благодарение отказването на Берое и ще е без един от основните си баскетболисти – Джералд Лидел, но той не е играл от месец. Прогнозата е сравнително лесна победа за символичните домакини. Трябва да се вземе под внимание фактът, че разликата в края може да падне, тъй като е много вероятно треньорският щаб да даде почивка на основни играчи, ако мачът е решен.

Предложение за залог: хендикап – 14.5 за Рилски спортист,

 

Черноморец - ЦСКА, петък, 15 март, 20.30 часа, Арена Бургас

Черноморец спечели и трите си мача срещу ЦСКА през сезона. Сега обаче напрежението е при тях и е много любопитно как емоционалният треньорски състав в лицето на Васил Евтимов и Михаил Капитанов ще успее да го намали. На линия се очаква да бъдат капитанът Христо Захариев, пропуснал всички мачове след паузата заради европейските квалификации на националните и Тони Троша. За ЦСКА се завръща Александър Радукич. Фактът, че на треньорския пост на „червените“ е най-опитният треньор в България в момент е достатъчно, за да кажем, че този мач е непредвидим. В кариерата си той има три купи на страната, като наставник – със Славия ВИС-2, ЦСКА и Рилски спортист.

Предложение за залог: хендикап + 8.5 за ЦСКА

 

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи