Бившият треньор на Везенков: Вярвам, че той ще бъде успешен и в НБА


Бившият треньор на Везенков: Вярвам, че той ще бъде успешен и в НБА
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
02-03-2024 16:27 | BGbasket.com

Бившият треньор на Александър Везенков в Олимпиакос Йоргос Бардзокас е оптимист, че българинът ще успее да покаже потенциала си и в Националната баскетболна асоциация. Крилото се възстановява от контузия, но и преди нея рядко получаваше много игрови минути в мачовете на своя Сакраменто.

 

„Мисля, че това е напълно различен свят. Лично аз харесвам НБА толкова много. Гледам по 2-3 мача. Всяка нощ гледам НБА. Харесва ми толкова много, но това е напълно различен подход и манталитет“, заяви Бардзокас.

 

„Вероятно на тези момчета – Василие Мицич, Саша Везенков – им трябва повече от една година, за да се приспособят към тази нова среда“, смята той.

 

„Не подлежи на преговори дали звездите, които получават огромни пари, ще играят по-малко време. Те имат своето игрово време, имат позициите, които заслужават, а всички останали идват да докажат потенциала си след няколко минути“, продължи специалистът.

 

„Така че Саша, който игра 30-35 минути за Олимпиакос, сега трябва да докаже възможностите си за няколко минути. Не е лесно, но той е толкова умен, трудолюбив. Наистина вярвам, че той ще бъде успешен дори в тази нова среда“, каза още Бардзокас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи