Балкан -2 с нова победа в ББЛ А група, Академик -2 взе пловдивското дерби


Балкан -2 с нова победа в ББЛ А група, Академик -2 взе пловдивското дерби
(сн. ББЛ)
22-02-2024 11:14 | BGbasket.com

Балкан -2  продължава със силното си представяне в ББЛ Запад А с нова победа, този път над отбора на Енигма Фойерверк с 85:62.

 

Момчетата на Мирослав Ралчев подсигуриха успеха си още през първото полувреме, което спечелиха с 45:25.

 

Кристиян Василев направи нов силен мач за „зелените“ и записа 28 точки и 8 борби, а Тихомир Николов добави 11 точки, 4 асистенции и 3 борби от пейката.

 

За съперника Любен Пасков се отличи с 19 точки, 6 борби и 4 асистенции.

 

Академик -2 спечели градското дерби в регион Юг срещу Пловдив Мамбас с 96:82 в зала „Сила“ и се нареди на четвъртата позиция във временното класиране с 6 победи и 6 загуби до момента.

 

Кръстомир Михов бе най-полезен за победата с 24 точки, 7 борби и 3 откраднати топки, а Ради Глухчев направи силно включване от пейката и записа 22 точки, 4 асистенции и 3 откраднати топки.

 

За отбора на Пловдив Мамбас Златомир Дончев бе над всички със страхотен дабъл-дабъл от 19 точки и 14 борби, следван от Илиян Ставрев, който се отчете с 24 точки, 8 борби и 3 асистенции.

 

Миньор 2015 -2 записа трудна домакинска победа на свой терен над отбора на Политехника с 84:78.

 

Домакините натрупаха двуцифрена преднина още през първото полувреме и въпреки опитите на Политехника да се върне в мача, момчетата на Милен Дудев не позволиха изненада и зарадваха феновете в зала „Борис Гюдеров“ с победата.

 

Над всички за победата бе играещият треньор Милен Дудев с 18 точки, 9 асистенции и 5 борби, следван от Георги Бързаков, който завърши срещата с 19 точки, 8 борби и 4 асистенции.

 

За гостите Асен Попов направи силно представяне и записа 23 точки, 8 борби и 3 асистенции, а с 14 точки и 7 борби се отчете Омар Ел-Аюби.

 

Микс записа победа №10 в А група на Запад, като надделя над отбора на Спартак Сандански със 74:65 в зала „Триадица“.

 

Момчетата на Емил Борисов спечелиха първото полувреме, но отбора на Микс показа по-силна игра след почивката и заслужено се поздрави с успеха.

 

Всички състезатели от състава на Микс отбелязаха за победата, а най-добре се представи Мартин Миланов, който влезе от пейката и записа дабъл-дабъл от 12 точки и 14 борби, следван от Драгомир Павлов с 11 точки, 7 борби и 4 асистенции.

 

От другата страна Никола Давидов се отличи със 17 точки, 7 борби и 4 асистенции, а със 17 точки, 3 борби и 2 асистенции завърши Дарослав Вутов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи