Шест от Спартак се бориха докрай при загубата в Дания


17-01-2024 22:01 | BGbasket.com

Спартак Плевен изигра страхотен мач със само седем играча в ротациията си. Тимът отстъпи на Свендборг Рабитс със 77:83 в двубой от Северната лига като гост.

 

В групата за мача попаднаха едва 7 състезатели, като Ивко Ивков не влезе на терена заради контузия. С отбора още пътува и Константин Тошков, но той бе част от ротацията поради здравословни проблеми. В състава на плевенчани още липсваха Станимир Маринов и Джулиен Люис, които се възстановяват след контузии, както и Родни Първис, Браянт Томас и Талиб Занна.

 

Така съставът на Любомир Минчев разполага с победа и 4 поражения на сметката си и заема шеста позиция във временното класиране в група А. На 30 януари тимът отново ще гостува, но този път на Ландстеде Зволе.

 

Спартак Плевен започна по-силно срещата и в първите минути поведе с 5 безответни точки. Тимът задържа лидерската позиция до 12:8, но постепенно домакините наваксаха изоставането си и с последната стрелба в края на частта излезнаха напред в резултата при 22:20.

 

Водаческата позиция отново се промени два пъти до средата на втората десетка, но Свендборг Рабитс направи серия от 7:0, за да стигне до 9 точки аванс – 41:32. Виктор Пеков, Цветомир Чернокожев и Алекс Ломакс върнаха 6 от изоставането на тима си, но на почивката домакините разполагаха с преднина при 43:38.

 

Независимо от трудностите Спартак се върна в мача в началото на третия период и поведе с 49:48 след добри включвания на Чернокожев, Ломакс и Денислав Вутев. Свендборг обаче натисна противника си и нова серия от 8:0 му върна лидерската позиция, като разликата 33 секунди преди края на третата четвърт стана и двуцифрена. В последната секунда обаче Цветомир Чернокожев напомни за себе си с лесни две точки, за да върне тима си на 8 от противника – 54:62.

 

Баскетболистите на Любомир Минчев продължиха серията започната в края на третата част, като стигнаха до 8:0, но домакините отново дръпнаха с двуцифрена разлика. Алекс Ломакс отново поведе Спартак Плевен, за да скъси изоставането до 5 точки, но Свендборг Рабитс не позволи на българския тим да скъси още дистанцията и след нова преднина от 9 затвори двубоя с успех.

 

Алекс Ломакс бе най-резултатен за Спартак, като оформи дабъл-дабъл от 25 точки и 10 борби. С 23 се разписа Цветомир Чернокожев, като овладя и 9 борби, 17 добави Денислав Вутев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Северна лига, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи