Тони Дечев: Младите искат да получат нещо, което още не са заслужили


Тони Дечев: Младите искат да получат нещо, което още не са заслужили
(сн. НБЛ)
14-01-2024 15:27 | Max Sport 2

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев бе разочарован от представянето на отбора му при загубата от Черноморец, като отправи и критики към младите играчи. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Не съм доволен, защото в дълъг период на мача Черноморец също показа, че има кадрови проблеми, но и с тях показаха по-добра игра, по-подредено изглеждаха, повече се бориха и бяха по-искащи, което на мен не ми хареса.

 

Нищо по-различно не направиха. Продължиха да играят така агресивно, както и в началото. Нашият отбор всеки път има такава серия от грешки, които не ни дават възможност да стоим в мача или прави голяма разлика.

 

Големият проблем на всички млади момчета е, че когато в един момент видят, че не са равностойни на останалите, те спират и да се борят, и да стоят на баскетболното игрище, както трябва да стои един баскетболист, което не е ок. Както казах и преди, когато се дава един шанс, ти трябва да покажеш, че го заслужаваш, а не да просто ситуацията те е докарала на него.

 

В тази година ние даваме доста шанс на младите играчи – и Йоан Христов, и Андон Вачев, а вече и Георги Димитров много често започва да влиза в ротацията. Нанков при всяка възможност, когато идва, играе. Това са неща, които те вече трябва да започнат да ги оценяват и да връщат нещо обратно, а не само да получават. Това е проблемът на нашите млади играчи – че в повечето случаи искат да получат нещо, което още не са заслужили. Казвам го с голямо съжаление. Тук дори става въпрос за момчета, които вече са на 20-21 години и е късно за това, но дори в тази възраст те още показват, че не са осъзнали какво искат да правят и как трябва да го правят.

 

Видях, че на Кевин Хънт му беше трудно да играе днес, както на всеки добър баскетболист, който няма около себе си подкрепа. Един баскетболист се вижда колко е добър, когато около него също има добри играчи и той вземе правилните решения. Днес може би взе такива в повечето случаи, защото надиграваше всеки път защитата и това му донесе тези точки, но това не ме интересува. Взел съм го, защото е по-агресивен, пази добре, дава темпо на отбора и че на първо място изглежда интелигентно на игрището.

 

Вече някои неща не зависят и от нас за Топ 6. Ще се опитаме да направим всичко възможно да вземем преките двубои с конкурентите, които се борят за тези места, защото дори и да изненадаме някой от първата четворка на наш терен при положение, че сме целият отбор и сме здрави, ако загубим навън, нямаме шанс за шестицата. Както казах обаче, при така стеклите се обстоятелства трябва да се фокусираме и върху това как да играем плейофи, защото ако вървим надолу и както се стекоха нещата малко преди Коледа, е трудно и това да постигнем. Вярвам обаче, че ще се съберем в един момент и ще направим всичко възможно това да се случи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи