Спартак Плевен се изстреля към първа победа в Северната лига


Спартак Плевен се изстреля към първа победа в Северната лига
09-01-2024 20:56 | BGbasket.com

Спартак Плевен постигна страхотна първа победа в Северната лига, като се наложи със 101:95 над полския Старт Любин на свой терен.

 

Въпреки че бе с група от само 9 играчи и все още без Станимир Маринов, Спартак стигна до успеха със силна последна четвърт.

 

Гардът Алекс Ломакс и центърът Талиб Зана дебютираха с екипа на плевенчани, на мястото на заминалите си Джонил Фъджет и Андрю Гордън.

 

Двамата помогнаха за победата с общо 12 точки за по 22 минути на терена. Зана взе и 8 борби и направи 5 асистенции, а 7 асистенции донесе и Ломакс.

 

Любин започна по-силно мача, като в един момент от първата част поведе и с 10 точки. Спартак обаче навакса до края на периода, а вторият премина с постоянна размяна на водачеството.

 

Първото полувреме приключи при 55:55, но след почивката инициативата отново бе при гостите.

 

Този път обаче не се стигна до по-сериозна дистанция и преди финалната четвърт отново разликата бе само две точки.

 

Щурмът на Спартак бе впечатляващ в първите минути от последната част и след серия от 16-2 плевенчани не само обърнаха, но и вече водеха с 10!

 

При 99:85 вече мачът приключи, като Спартак успя да мине и кота 100 за край.

 

Брайънт Томас вкара 24 за победата, 15 добави Родни Първис, по 13 - Ники Стоянов и Цветомир Чернокожев. С 10 допринесоха Ивко Ивков и Константин Тошков, а последният в състава от девет - Денислав Вутев отбеляза 4 за 5 минути.

 

Гостите нанизаха цели 16 тройки и така се държаха в мача, но се пречупиха в края. Бившият играч на Спартак и Рилски спортист Барет Бенсън

записа 11 точки и 10 борби за Любин.

 

В следващата си среща от Европейската северна баскетболна лига тимът на Спартак ще гостува на датския Свендборг Рабитс на 17 януари.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи