Рилски спортист вгорчи дебюта на новия треньор на Балкан


Рилски спортист вгорчи дебюта на новия треньор на Балкан
(сн. НБЛ)
07-01-2024 14:49 | BGbasket.com

Рилски спортист взе реванш от Балкан в Sesame Национална баскетболна лига. На свой терен в „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров надви своя съперник с 69:64 в дебюта на новия треньор на „зелените“ Небойша Кнежевич.

 

Домакините водеха през целия мач, но от 21 точки преднина допуснаха тя да бъде почти заличена в края и трябваше да треперят почти до последно за крайния успех. Добрата новина за шампионите все пак бе, че загубата им бе с по-малко от 11 точки – с колкото спечелиха в Ботевград, и при евентуално равенство след второто завъртане ще имат предимство в директните мачове.

 

Победата бе десета за Рилски спортист, който има и пет загуби и му предстои визита на Берое. Балкан вече е с баланс 8-7 и се отдалечи все повече от Топ 4, като в следващия кръг гостува на Спартак, но преди това приема силния испански Билбао Баскет в мач от ФИБА Къп.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините не можеха да разчитат на Джо Лоусън, който е със счупен пръст, а след освобождаването на Девин Харис и Карл Липс, в групата на „зелените“ бяха включени и много от юношите на тима.

 

Баскетболистите на Любомир Киров започнаха по-силно мача и още до средата на първата част се откъснаха с 12:4. Те успяваха по-умело да се възползват от грешките на опонента си, който изпусна и всичките си осем опита от далечно разстояние и след десет минути игра водеха с 20:10.

 

Рилски спортист имаше солидно предимство в точките на бърза атака и успя да дръпне и с 15 точки през втория период. „Зелените“ се доближиха на 9, но след тройка със сирената на Васил Попов разликата отново стана двуцифрена – 39:27.

 

Проблемите в нападение за Балкан продължиха и след паузата. След като отбеляза едва 10 точки през първата част, тимът вкара толкова и в третата и преди последните десет минути авансът на съперника бе внушителен – 37:54.

 

Голямата разлика обаче сякаш успокои прекалено рано отбора на Рилски спортист. Гостите се възползваха и водени от Димитър Димитров и Йордан Минчев, по-малко от четири минути преди края направиха немислимото, връщайки интригата в мача при 57:64. Те имаха своите шансове и след това, намалявайки още дистанцията, но времето вече работеше за домакините, които удържаха водачеството си до последно.

 

Алекс Симеонов бе най-резултатен за победителите с 12 точки, а по 9 имат Майкълин Скот, Александър Янев и Васил Попов.


За Балкан много силно се включи Михаил Гавазов, изиграл най-силния си мач в елита с 16 точки (4 тройки) плюс 6 борби, а Небойша Кнежевич даде поле за изява и на други от младите играчи на тима. Димитър Димитров се отчете с 15 и 8 борби, а близо до дабъл-дабъл бе и Йордан Минчев – 13 точки и 9 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи